Foreholte-doelman Guijt voorkomt driepunter voor KDO

Geplaatst op: 25 maart 2018

Na de belangrijke 1-2 overwinning van vorige week tegen ROAC, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Foreholte. De ploeg uit Voorhout bivakkeert in de onderste regionen van het klassement, maar wist in haar laatste drie wedstrijden wel zeven punten te pakken. Trainer Raymond de Jong startte met hetzelfde basiselftal als vorige week, waardoor o.a. jongeling Thomas Stevens en routinier Roy Verkaik wederom vanaf de aftrap mochten starten.

Van meet af aan nam KDO het initiatief in de wedstrijd, wat direct resulteerde in veel gevaar voor het doel van de gasten. Mathijs van Rijn kwam 1 op 1 met de doelman te staan, terwijl Jesse Stange, even later, op een haar na een voorzet vanaf de rechterkant kon binnenglijden. In de 6e minuut leek dan toch de 1-0 te vallen, maar een vrije trap van Mitchel Smits, op de rand van het zestienmetergebied, belandde op de rechterpaal. KDO bleef de bovenliggende partij in de wedstrijd en wist elkaar regelmatig goed te vinden. Foreholte beperkte zich vooral tot verdedigen en had in haar doelman Matthijs Guijt een absolute uitblinker in De Kwakel. In de 32e minuut kwam tot ieders verbazing opeens Foreholte op voorsprong. Vanuit een corner vanaf de linkerkant wist verdediger Joost van Dam de 0-1 voor de gasten binnen te koppen. Acht minuten later was het thuispubliek al aan het juichen toen Mathijs van Rijn van drie meter afstand de 1-1 leek binnen te schieten. Op miraculeuze wijze wist sluitpost Guijt echter de bal met zijn voet van de lijn te halen, zodat Foreholte ook met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten.

Na de rust voerde KDO het tempo verder op en kwam het in de 53e minuut uiteindelijk verdiend op gelijke hoogte. Na een corner vanaf de linkerkant van Mitchel Smits kopte Sven Vlasman van dichtbij de 1-1 tegen de touwen voor KDO. Vijf minuten later liet Sven Vlasman zich wederom positief gelden, maar zijn geplaatste schot verdween op de lat. De thuisploeg schakelde in de 65e minuut over naar het 3-4-3 systeem en iedere Kwakelse supporter hoopte dat hiermee het verschil gemaakt zou gaan worden. Enkele hachelijke situaties voor het doel van de gasten volgden ook, maar continu stond doelman Guijt op de juiste plek voor Foreholte. In de 87e minuut had hij zijn mooiste redding van de middag, toen hij een kopbal van Mathijs van Rijn met een katachtige redding uit de linkerhoek wist te tikken. Na ruim negentig minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter Mourabit af en voelde dit gelijkspel eigenlijk als nederlaag voor KDO.

Door deze puntendeling is KDO gezakt naar de negende plaats op de ranglijst. Aankomende zaterdag spelen de Kwakelaars om 17:30 uur tegen koploper DSOV. In Vijfhuizen kan KDO dan hopelijk meer tegenstand gaan bieden dan in het thuisduel, toen er met 1-5 werd verloren.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thomas Stevens (65e Jim Klijn), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving (82e Joris Kortenhorst) en Jesse Stange (82e Thijs Plasmeijer).

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na de belangrijke 1-2 overwinning van vorige week tegen ROAC, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Foreholte. De ploeg uit Voorhout bivakkeert in de onderste regionen van het klassement, maar wist in haar laatste drie wedstrijden wel zeven punten te pakken. Trainer Raymond de Jong startte met hetzelfde basiselftal als … Lees meer »