Hertha JO11-1 verslaat AFC JO11-3

Geplaatst op: 25 maart 2018

Hertha JO11-1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen AFC JO11-3 in winst omgezet. Na een week zonder voetbal in verband met de Russische winterbeer, moesten de mannen van JO11-1 thuis de wei in tegen AFC JO11-3. Loek Slagboom was man of the match door vlak voor rust zijn eerste goal van dit seizoen te maken.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep rommelig doordat keeper Mike ziek was en er een vervanger geregeld moest worden. Deze werd vlak voor het omkleden gevonden in de persoon van keeper Jack Crocker uit de JO11-2.

Na een korte voorbespreking en goede warming up, floot scheidsrechter Rene Stokhof om 10.30u voor het begin van de wedstrijd. De beloften en afspraken met coach Toine werden meteen goed nagekomen. Hertha stoof uit de startblokken en na een goede diepte pass van Loek, speelde Kick zijn man uit en schoof de bal in de verre hoek langs de keeper. Binnen 2 minuten stond Hertha op voorsprong!

AFC was niet uit het veld geslagen en probeerde middels goede combinatie de Herthanen uit te spelen. Dit leidde na 4 minuten tot een kans voor AFC maar keeper Jack stond op zijn post.

Hertha had wat moeite om het positioneel goed voor elkaar te hebben, wat leidde tot soms rommelig spel en balverlies, maar dat leidde slechts tot corners voor AFC.

Na 7 minuten pakte Hertha de draad weer op. Een vloeiende combinatie leidde tot een corner aan de linkerkant. Mats trapte de bal met veel gevoel in een keer in de verre hoek, 2-0. Een hele mooie goal die je niet vaak ziet!

Hertha kreeg vleugels en 2 minuten later wederom een aanval vanuit opbouw van Hertha. Rechtermiddenvelder Loek zet goed door aan de rechterkant, aangekomen bij de achterlijn verschalkt hij 2 tegenstanders en passt de bal op Julian, die de bal verlengt op de vrij staande Mats. Die bedenkt zich geen moment en ramt de bal hard tegen de touwen: 3-0

Aanval na aanval wordt afgevuurd op de arme AFC’ers. Echter het vizier bij de Hertha spitsen staat een paar minuten niet op scherp.

Een aanval vanuit een omschakeling verdediging naar aanval, levert de bal op bij Mats, die met een zuivere pass de bal bij Kick bezorgd die geen moeite heeft zijn 2e van de ochtend te maken.

Na 20 minuten houdt Mats de bal goed binnen aan de linkerkant, houdt het overzicht en passt de bal op Thiago, die de bal breed legt op de meegekomen Loek, die loopt langs 2-3 mannen van AFC en haalt hard en droog uit, voor zijn eerste goal van dit seizoen. Rust 5-0

Hertha start de tweede helft misschien door de stand iets minder scherp en slordiger dan de 1e helft.

Echter heeft AFC geen gelegenheid om tot scoren te komen dankzij het goede verdedigen van Sam, Bram en Julian en alles als zij al iets doorlaten, dan is keeper Jack ,die sterk speelt, op zijn post.

Aanvallend creeert Hertha veel kansen door mooie combinaties, maar tot afgrijzen van het publiek worden deze kansen gemist of gered door de goede keeper van AFC.

Een ongelukkig moment achterin levert een eigen goal op van Bram.

Een paar minuten levert niet kordaat ingrijpen op het middenveld een kans op voor de spits van AFC, deze is wel scherp in de afronding en het is 5-2.

Daarna is het weer Hertha wat de klok slaat, echter is het benutten van kansen nog steeds een euvel.

Het slotakkoord van de wedstrijd is voor Mats. Een vrije trap van Kick wordt hoog voorgebracht, de bal stuitert hoog ergens tussenin, Thiago laat de bal lopen voor de inkomende Mats die met een soort halfvolley de bal in het doel vuurt: 6-2

Een al met al hele duidelijke en zeer verdiende overwinning, waarin met name in de eerste helft zeer mooie aanvallen en combinaties te zien waren. Deze week spelen de boys een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht JO10, op het trainingscomplex van FC Utrecht. Op naar de volgende mijlpaal dit seizoen

Hertha JO11-1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen AFC JO11-3 in winst omgezet. Na een week zonder voetbal in verband met de Russische winterbeer, moesten de mannen van JO11-1 thuis de wei in tegen AFC JO11-3. Loek Slagboom was man of the match door vlak voor rust zijn eerste goal van … Lees meer »