GroenWest realiseert 30 woningen in Vinkeveen


Geplaatst op: 21 december 2011

Op 20 december vierde woningcorporatie GroenWest de oplevering van 30 nieuwbouwwoningen in Vinkeveen. Bij de Vinkeveense plassen aan de Prins Bernhardlaan ontwikkelde GroenWest gefaseerd 18 woningen en in nauwe samenwerking met zorginstelling Amerpoort een begeleid wonen project met 12 woonunits. Een chocolade demonstratie, onderdeel van het programma, was een smakelijke afsluiting van dit bijzondere nieuwbouwproject.

De diversiteit is groot bij dit unieke kleine nieuwbouwproject bij het water. GroenWest bouwde hier 4 royale koopwoningen, 6 sociale huurappartementen, 8 vrije sector huurwoningen en een clustergebouw met 12 zorgwoningen. Begin 2011 werden de eerste woningen opgeleverd, later volgden de 12 woonunits voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Starters, tweeverdieners, senioren en gezinnen wonen hier met veel plezier op deze fraaie locatie.

Tom Burgers, directeur-bestuurder van GroenWest: "met dit zeer gedifferentieerde project bouwt GroenWest voor de toekomst. Er is op duurzame wijze gebouwd: alle woningen zijn prima geïsoleerd. Daarnaast houden we rekening met de omgeving door speciale architectuur. Bovendien helpen wij jongeren aan een woning die een beetje begeleiding nodig hebben. Wij zijn dan ook blij dat wij kunnen bijdragen aan deze mooie nieuwe wijk in nauwe samenwerking met de gemeente, Amerpoort en anderen."

Ook Ton Caspers, bestuurder van Amerpoort was tevreden met het resultaat. "Dit is een prachtig project. Waar woon je aan de rand van het water en toch midden in het dorp? Je kan het je niet beter wensen. Ik hoop van harte dat onze jongeren hier stap voor stap werk en ontspanning in de buurt kunnen vinden."

Aanwezig was ook Erika Spil, wethouder Samenleving en Sociale Zaken van de gemeente De Ronde Venen. "De gemeente heeft deze zorgplekken heel hard nodig. Wij willen voorkomen dat mensen tussen wal en schip raken, vooral degenen die zorg nodig hebben. In deze tijden zijn investeringen in zorgvoorzieningen niet meer vanzelfsprekend. Ik ben dan ook blij dat de jongeren van Amerpoort hier hun eigen woonplek hebben kunnen vinden", aldus de wethouder.

GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene Hart. De woningcorporatie is actief in de gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Utrecht (Vleuten-De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn) en Montfoort. Op dit moment huren bijna 12.000 huishoudens een woning van GroenWest.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GroenWest realiseert 30 woningen in Vinkeveen

Op 20 december vierde woningcorporatie GroenWest de oplevering van 30 nieuwbouwwoningen in Vinkeveen. Bij de Vinkeveense plassen aan de Prins Bernhardlaan ontwikkelde GroenWest gefaseerd 18 woningen en in nauwe samenwerking met zorginstelling Amerpoort een begeleid wonen project met 12 woonunits. Een chocolade demonstratie, onderdeel van het programma, was een smakelijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: