Vinkevener aangehouden voor overval op geldwagen


Geplaatst op: 20 december 2011

Amersfoort/Vinkeveen - Op maandagmiddag werd een overval gepleegd op een geldwagen.

Omstreeks 14.00 uur stond een geldwagen bij een geldautomaat aan de Van Randwijcklaan. Plotseling kwamen twee mannen tevoorschijn die de medewerker bedreigde met een wapen. De mannen stapten op een scooter en gingen er vervolgens vandoor met een onbekend geldbedrag. De politie werd gewaarschuwd en een groot onderzoek werd opgestart. Meerdere politieauto's keken uit naar de verdachten. Niet veel later kwam de melding binnen dat bij de overval ook mogelijk een witte bestelauto was gezien. Deze auto was met hoge snelheid weggereden in de richting van de Rijksweg A28. Hierbij was op de Ringweg Kruiskamp nog een aanrijding ontstaan met een andere auto. De bestuurder in de bestelauto reed echter met hoge snelheid door.

De politie zette een helicopter in en het KLPD werd ook op de hoogte gebracht van de overval en de mogelijke vluchtauto. Dit had resultaat want op de A27 ter hoogte van Eemnes werd de witte auto getraceerd en kon een 30-jarige verdachte uit Vinkeveen worden aangehouden.

Agenten troffen in de omgeving van de Vasco da Gamastraat de bromfiets aan.

De politie is op zoek naar getuigen die de overval hebben zien gebeuren en is ook op zoek naar getuigen die specifiek meer kunnen vertellen over de mannen op de bromfiets en de witte bestelauto. Het kan zijn dat dagen voor de overval deze personen zijn gezien in de omgeving.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkevener aangehouden voor overval op geldwagen

Amersfoort/Vinkeveen - Op maandagmiddag werd een overval gepleegd op een geldwagen. Omstreeks 14.00 uur stond een geldwagen bij een geldautomaat aan de Van Randwijcklaan. Plotseling kwamen twee mannen tevoorschijn die de medewerker bedreigde met een wapen. De mannen stapten op een scooter en gingen er vervolgens vandoor met een onbekend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: