KDO kan helaas niet stunten tegen koploper DSOV

Geplaatst op: 1 april 2018

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Foreholte, mocht KDO 1 op Paaszaterdag aantreden tegen DSOV. Om 17:30 uur konden de Kwakelaars in Vijfhuizen laten zien in hoeverre zij in staat waren om de lijstaanvoerder in 2C weerstand te bieden. Trainer Raymond de Jong startte tegen DSOV zonder Jesse Stange en Roy Verkaik, want beide spelers hadden last van lichte blessures. Hierdoor begonnen Joris Kortenhorst (centraal achterin) en Jim Klijn (rechtshalf) in de basis en schoof Sven Vlasman door naar de voorhoede. Daarnaast kreeg Thijs Plasmeijer dit keer de voorkeur boven Thomas Stevens.

KDO begon in Vijfhuizen uitstekend aan de wedstrijd en nam brutaal het initiatief tegen de koploper.
Vele duels werden op felheid gewonnen en de Kwakelaars durfden ook te voetballen tegen DSOV.
In de 2e minuut kreeg de nummer 4 van DSOV o.a. al een gele kaart na een overtreding op Mathijs van Rijn en in de 12e minuut vergat Bart Hoving voluit op doel te schieten, anders had het zo maar 0-1 kunnen staan. Acht minuten later kwam er een hoge bal tussen Sven Vlasman en de doelman van DSOV terecht. Sven wist dit duel te winnen, omspeelde de sluitpost, moest naar links uitwijken, zijn schot (uit een lastige hoek) ging echter rakelings langs de rechterpaal. In de 24e minuut was wederom Sven Vlasman alerter dan de onrustige keeper van de gastheren. Sven kon uiteindelijk op zo’n 8 meter van het doel de bal in kansrijke positie inschieten, maar zijn schot ging over i.p.v. in de rechterbovenhoek. DSOV ontsnapte dus aan een (ruime) achterstand tegen KDO, maar lieten zich hierna wel steeds meer gelden. Zo werd een bal van de lijn gekopt door KDO en schoot DSOV in de 30e minuut de bal op de linkerpaal. Vlak voor rust wist de mogelijke kampioen in 2C opnieuw een goede kans te creëren, maar kwamen de Kwakelaars goed weg. Met een 0-0 stand werd even later de rust bereikt.

In het begin van de tweede helft was het wederom Sven Vlasman, die tot twee keer toe gevaar wist te stichten voor KDO. Een prima schot vanaf de linkerkant belandde op de linkerpaal, terwijl hij even later de bal net over kopte. De druk van de thuisploeg nam hierna toe en zorgde ervoor dat Jesper Oudshoorn in de 55e minuut ternauwernood de bal met zijn voeten uit het doel wist te houden. De sterkste linie van DSOV was de aanval, waarbij met name de creatieve rechtsbuiten opviel, ondanks goed verdedigingswerk van Mitchel Smits. Uiteindelijk viel in de 73e minuut dan toch het openingsdoelpunt van DSOV, nadat hun centrumspits makkelijk weg kon draaien op de rand van het zestienmetergebied en vervolgens de 1-0 in de rechterhoek binnenschoot. KDO was na dit doelpunt niet meer bij machten om nog serieus aanspraak te maken op een gelijkmaker. Uiteindelijk besliste DSOV de wedstrijd in de 84e minuut definitief door de 2-0 te maken. Op aangeven van de rechtsbuiten was het wederom de spits (tevens aanvoerder) die wist te scoren.  Na ruim negentig minuten spelen floot de scheidsrechter af en was de 2-0 nederlaag voor KDO een feit.

Helaas heeft KDO tegen DSOV niet toe kunnen slaan op de juiste momenten in de wedstrijd. Aanstaande zondag kunnen we dit hopelijk tegen DOSR wel gaan doen. Rondom de streekderby zal er een loterij worden georganiseerd t.b.v. het Ronald McDonald Kinderfonds met vele spraakmakende prijzen. Houd de website in de gaten voor alle details hieromtrent en zorg dat u erbij bent op zondag 8 april bij KDO.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas (85e Erik Verbruggen), Mitchel Smits, Jim Klijn (43e Roy Verkaik), Thijs Plasmeijer (75e Thomas Stevens), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Sven Vlasman.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Foreholte, mocht KDO 1 op Paaszaterdag aantreden tegen DSOV. Om 17:30 uur konden de Kwakelaars in Vijfhuizen laten zien in hoeverre zij in staat waren om de lijstaanvoerder in 2C weerstand te bieden. Trainer Raymond de Jong startte tegen DSOV zonder Jesse … Lees meer »