CSW boekt derde zege op rij

Geplaatst op: 1 april 2018

De bedoelingen van Breukelen waren al snel duidelijk. Het zakte ver in en liet CSW het spel maken om vervolgens te gokken op de counter. Veel balbezit dus voor CSW maar de ploeg was nog niet in staat om het de verdediging van Breukelen echt lastig te maken. Breukelen kwam een aantal malen gevaarlijk door op links maar had bij de goede voorzetten te weinig mensen voor het doel om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant speelde Menno v.d. Leeden zich een aantal malen knap vrij maar het vervolg leverde nog geen doelpunt op. Ook voorzetten en cornerballen waren vaak een prooi voor de doelman van Breukelen. Toch kwam CSW 10 minuten voor rust via een bal van de flank op voorsprong. Guus Verhoef lag de bal op het hoofd van Vincent van Hellemondt die via de keeper op de paal kopte maar de terugspringende bal werd door v.d. Leeden in het lege doel gekopt. Vlak voor rust kwam CSW goed weg toen een vrijstaande speler de bal bij de tweede paal zomaar in kon schieten maar gelukkig voor CSW het doel te hoog zocht.

Na rust een voortvarende start van CSW want de ploeg kwam al vrij snel op een 0-2 voorsprong na een prima aanval. Verhoef stuurde v.d. Leeden weg die de bal klaarlag op de vrijstaande Kevin Blom. Blom was niet zelfzuchtig en zette Dave Cornelissen vrij voor de doelman die daarna keihard inschoot. Breukelen kroop wat meer uit zijn schulp en dat leverde de ploeg ook wel wat kansjes op. CSW kwam een paar keer goed weg toen de bal maar net voorlangs het doel van Giovanni Santangelo ging. Gevaarlijke voorzetten bij de tweede paal werden door de CSW defensie prima verwerkt. Omdat Breukelen meer risico’s ging nemen kreeg CSW alle ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Een prachtige aanval waarbij Oscar Leune de bal op van Hellemondt kopte werd helaas door laatstgenoemde vallend in de handen van de keeper gekopt. Met nog 10 minuten op de klok kreeg Breukelen een hoekschop te nemen. De bal kwam voor het doel waarbij de scheidsrechter een duwfout van een CSW speler constateerde en een strafschop toekende. De bal werd feilloos ingeschoten en de spanning was terug in de wedstrijd. Breukelen ging er weer vol voor en 3 minuten voor tijd kreeg het zijn tweede strafschop nadat de bal was ingeschoten tegen de hand van Jelle v.d. Bosch. Dezelfde speler van Breukelen nam de strafschop maar met een katachtige reflex redde doelman Santangelo zijn ploeg. CSW kwam er vervolgens razendsnel uit en op de rand zestien kwam Cornelissen in balbezit om vervolgens met een prachtige krul de bal in de bovenhoek te schieten. Het werd zelfs nog 1-4 toen Blom de bal vanaf de achterlijn bezorgde bij de tweede paal waar Cornelissen klaarstond om zijn derde treffer van de middag aan te tekenen.

CSW ging afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Breukelen en boekte daar zijn derde zege op rij. Het werd uiteindelijk een ruime 1-4 overwinning maar het had in de slotfase van de wedstrijd zomaar anders af kunnen lopen.  De bedoelingen van Breukelen waren al snel duidelijk. Het zakte ver in … Lees meer »