VZOD beslist wedstrijd wederom in slotfase

Geplaatst op: 20 december 2011

Na het spectaculaire eindstuk van vorige week, waarbij Bart Verheul voor de 11-10 zorgde, moest VZOD/vdBoon deze zaterdag aantreden tegen het wisselvallige DSO. In een zaal waar men nog niet van airco heeft gehoord, was het aan onze korfballers om te laten zien dat zij ook dit keer tot het gaatje konden, ongeacht de omstandigheden of score. VZOD moest winnen om zicht te houden op een eventueel kampioenschap.

Om kwart voor vier klonk het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, waarbij de Alkmaarders meteen op zoek gingen naar hun eerste treffer. En die werd snel gevonden. Al binnen een minuut scoorde DSO door middel van een fraai afstandschot: 1-0. Een antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Het was Bart Verheul die door middel van een net zo fraai, dan wel niet fraaier, schot voor de 1-1 mocht tekenen. Enkele minuten bleef het gelijk, maar na een tijdje was het toch DSO die op voorsprong kwam. Vanwege het ontbrekende initiatief bij de blauw-zwarten, was het wederom DSO die doordrukte en niet één, maar zelfs twee keer tot scoren wist te komen. Nu was het aan VZOD om een flink tandje bij te zetten. Met doelpunten van achtereenvolgens Josine Verburg, Bart Verheul, Anne Verheul, Wouter Vermeulen en weer Verburg, kwam de ploeg uit Kudelstaart op voorsprong. Het spelletje bleef zich herhalen, aangezien DSO weer twee keer tot scoren kwam. 5-6, in het voordeel van VZOD, was de ruststand. De tweede helft bleek net zo spannend als de eerste helft. Als DSO aan de ene kant mocht scoren, deed VZOD/vdBoon dit vervolgens weer aan de andere kant. Zo ging de wedstrijd vele minuten gelijk op, totdat DSO maar liefst twee keer op voorsprong kwam met beide keren een marge van twee doelpunten. Het was dus aan VZOD om diezelfde veerkracht te tonen als vorige week. En dat lukte. Tot twee maal toe kwamen de Kudelstaartse korfballers terug van een achterstand, waarna een 12-12 stand op het bord zichtbaar was. En ook deze keer kwam het slotakkoord van VZOD. Josine Verburg, die later officieus tot vrouw van de wedstrijd werd uitgeroepen, mocht tekenen voor de 12-13, dat tevens de eindstand bleek te zijn. Zo mocht de ploeg uit Kudelstaart de twee punten wederom mee naar huis nemen.

Trainer Frits Visser is mede dankzij de prestaties van de afgelopen weken hoopvol over een eventueel klein succesje. ‘'We verzuimden afstand te nemen en kregen het onnodig lastig tegen een stug DSO. Ik ben blij met de stand op de ranglijst, maar er kunnen nog veel gekke dingen gebeuren in het nieuwe jaar.'' En dat hopen wij uiteraard ook. De jeugd van VZOD is in ieder geval ook goed bezig. U kunt de vorderingen in de gaten houden via www.vzod.nl. De resultaten van zaterdag 17 december: DSO 1-VZOD 1 12-13, Dindoa 3-VZOD 2 27-6, De Vinken 3-VZOD 3 20-14, DSO A1-VZOD A1 13-4, Furore B2-VZOD B1 5-9, VZOD C1-Fiducia C2 8-4, VZOD D1-DTS D1 8-6, Atlantis D2-VZOD D2 12-2, VZOD E1-De Vinken E1 6-0, VZOD E2-Atlantis E2 11-5, VZOD F1-EKVA F2 0-2.
Wij wensen u namens de VZOD-redactie fijne kerstdagen toe en een sportief, maar vooral gelukkig nieuw jaar. Tot in 2012.

Na het spectaculaire eindstuk van vorige week, waarbij Bart Verheul voor de 11-10 zorgde, moest VZOD/vdBoon deze zaterdag aantreden tegen het wisselvallige DSO. In een zaal waar men nog niet van airco heeft gehoord, was het aan onze korfballers om te laten zien dat zij ook dit keer tot het … Lees meer »