De Baat (3e)

Wethouder Aalsmeer plant eerste boom met kinderen Lievepop


Geplaatst op: 20 december 2011

De weergoden waren wethouder Gertjan van der Hoeven, de kinderen van BSO Lievepop en vertegenwoordigers van wijkraad Oost op woensdag 14 december gunstig gezind. Net op het moment dat zij de eerste boom gingen planten aan de Atalantalaan was er even geen regen en geen harde wind. De geplante magnolia kobus is de eerste in een reeks van 180 extra bomen die in Aalsmeer-Oost worden geplant. De extra bomen gaan geplant worden in de Vlinderwijk en Vissenwijk en langs de Catharina Amalialaan. Gertjan van der Hoeven: "Het is leuk werk om een boom te planten en zeker om dat samen met zes vrolijke kinderen te doen. De kinderen waren ook blij met het tasje met bloembollen dat ze na afloop kregen. Ik hoop dat ze de bloembollen allemaal in de tuinen van Nieuw-Oosteinde planten, dan wordt het daar van het voorjaar nog fleuriger."

180 extra bomen
De 180 bomen worden geplant op verzoek van de bewoners van deze wijken. Omdat de woonwijk Nieuw-Oosteinde zijn voltooiing nadert, is aan bewoners middels een enquête gevraagd welke wensen zij nog hadden voor de inrichting van de openbare ruimte. De bewoners gaven aan graag meer groen in de vorm van extra bomen te willen. De 180 bomen worden volgens planning nog dit plantseizoen (tussen 1 november en 1 april) geplant. Er worden verschillende soorten bomen geplant. Het gaat om 56 elzen, 48 essen, 8 moerascypressen, 3 watercypressen, 6 amberbomen, 6 magnolia's, 50 knotwilgen en 4 treurwilgen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Aalsmeer plant eerste boom met kinderen Lievepop

De weergoden waren wethouder Gertjan van der Hoeven, de kinderen van BSO Lievepop en vertegenwoordigers van wijkraad Oost op woensdag 14 december gunstig gezind. Net op het moment dat zij de eerste boom gingen planten aan de Atalantalaan was er even geen regen en geen harde wind. De geplante magnolia … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: