De Vinken nestelt zich in middenmoot

Geplaatst op: 20 december 2011

De korfballers van De Vinken kampten al wekenlang met nipte nederlagen, maar afgelopen zaterdag 17 december wist De Vinken wel de winst te bemachtigen. In Noordwijk tegen Fluks 1 speelde De Vinken gedurende de eerste helft verdedigend sterk en kwam op 4-8 voorsprong. Fluks liet zich niet uit het veld slaan en bleef aanhaken, waardoor het verschil zelfs tot twee werd geminimaliseerd. Pas in de eindfase werd de wedstrijd met 14-17 in Vinkeveens voordeel beslist.

Veel pressie
Het was de derde confrontatie van dit seizoen tegen de Noordwijkers, waarbij De Vinken tijdens de laatste ontmoeting verloor met 13-15.
Met Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom, Rudy en Silvia Oussoren in de aanval en Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman in de verdediging kwam De Vinken sterk uit de startblokken met scores van Kelvin en Joyce. Even verslapte de Vinkendefensie door een afvallende bal te laten gaan , wat meteen door een Noordwijks schot werd afgestraft.
Overtuigend kwam het achttal van coach Fred Straatman op een 2-7 voorsprong, met treffers van Kelvin, Silvia, Melanie en beide Peters. Slordigheden waren de gemiste strafworpen bij beide ploegen en de korte kansjes, die soms gemakkelijk werden weggegeven. Hieruit scoorde Fluks tweemaal. Aan Vinkenzijde kon Mariska tot scoren komen, waarna De Vinken op slag van rust aanvallend weinig geduld had om lange aanvallen te verzorgen.

Collectief scoren
Na rust werd al gauw duidelijk dat alle zeilen bijgezet moesten worden om de voorsprong te behouden, want twee Flukse treffers binnen twee minuten beloofde weinig goeds. Gelukkig bleef de strijdlust in de ploeg en aanvallend was De Vinken messcherp met doorloopballen van Melanie en Mariska. Dit met behulp van beide Peters, die met veel fanatisme een sterke rebound verzorgden. Met scores van Mariska, Melanie, Silvia, Peter Koel en Rudy kwam De Vinken op een veilige 8-13 voorsprong. Dit bleek van korte duur, want twee treffers van Fluks deed ieders hartslag stijgen.
Minutenlang lag het spel stil door een pijnlijke confrontatie met de knieën, waarbij Rudy de nodige verzorging van Ria Kamminga ontving. Vanuit de spelhervatting bleven de doorloopballen van de Vinkendames levensgevaarlijk en Mariska wist deze te bekronen met twee strafworpen.
Met nog tien minuten speeltijd wisselde Fluks een heer die met zijn eerste schot de stand op 13-15 zetten. Het vertrouwen en het geduld bleef, wat kansjes achter de korf opleverden en waarbij Joyce meerdere vrije ballen toegekend kreeg. Het resultaat waren treffers van Rudy, wat marge weer op vier bracht. En na de 13-17 kon de ABN-AMRO-equipe het veld opgelucht verlaten en stelt met dit resultaat de gedeelde vierde plaats veilig.

Op 7 januari speelt De Vinken thuis tegen Fiks 1 uit Oegstgeest. De wedstrijd zal om 18.30 uur aanvangen in sporthal De Boei.

De korfballers van De Vinken kampten al wekenlang met nipte nederlagen, maar afgelopen zaterdag 17 december wist De Vinken wel de winst te bemachtigen. In Noordwijk tegen Fluks 1 speelde De Vinken gedurende de eerste helft verdedigend sterk en kwam op 4-8 voorsprong. Fluks liet zich niet uit het veld … Lees meer »