Maatje voor Twee start met ‘wintermaatje’


Geplaatst op: 27 december 2011

Op 21 december begint astronomisch gezien de winter. De dagen zijn korter, buiten is het koud, wie weet vallen binnenkort ook de eerste sneeuwvlokjes.
Voor veel mensen is de winter niet het leukste seizoen van het jaar. Met name als het buiten nog eens glad wordt is het voor veel oudere mensen lastig naar buiten te gaan om bijvoorbeeld een boodschap te doen of de hond uit te laten. Niet alleen zij maar ook jonge mensen kunnen in deze maanden te maken hebben met een dipje.

Vandaar dat Maatje voor Twee start met een variant ‘wintermaatje' op haar reguliere dienst. Hiervoor zoekt coördinator Carolien Harbers van Stichting De Baat vrijwilligers, zogenaamde ‘maatjes', die zich in eerste instantie voor de wintermaanden willen inzetten. Na deze periode kan in gezamenlijk overleg bekeken worden om je voor één jaar in te schrijven.

Wat doe je als maatje?
Als maatje ben je er bijvoorbeeld voor gezelschap, een luisterend oor, speel je een spelletje samen, doe je samen de boodschappen..

Kunt u of kan jij zo`n maatje gebruiken?
Lijkt het u of jou juist leuk om met een maatje samen er even uit te gaan? Of blijf je liever thuis en doe je met hem of haar een spelletje? Meld je dan aan voor een wintermaatje.

Voor meer informatie en aanmelding
Neem voor meer informatie contact op met coördinator Carolien Harbers van Maatje voor Twee. Zij is te bereiken op: 0297-230280 of je kunt mailen naar: c.harbers@stichtingdebaat.nl

Maatje voor Twee
Is er voor alle zelfstandig wonende inwoners in het werkgebied van Stichting De Baat die vanwege welke reden dan ook een maatje (vrijwilliger) kunnen gebruiken.
Een maatje is er voor gezelschap, om samen leuke dingen mee te doen, om een aantal taken over te nemen, iets te regelen, even mee te denken. Een maatje kan een extra steuntje in de rug zijn en het leven daarmee wat meer kleur geven.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maatje voor Twee start met ‘wintermaatje’

Op 21 december begint astronomisch gezien de winter. De dagen zijn korter, buiten is het koud, wie weet vallen binnenkort ook de eerste sneeuwvlokjes. Voor veel mensen is de winter niet het leukste seizoen van het jaar. Met name als het buiten nog eens glad wordt is het voor veel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: