CSW in evenwicht met koploper

Geplaatst op: 8 april 2018

Op een prachtige zonnige dag trad CSW op eigen veld aan tegen koploper ARC en na een boeiend gevecht werd het tenslotte een 2-2 gelijkspel wat voor CSW als een overwinning aanvoelde.

ARC begon zeer fanatiek aan de wedstrijd want de koploper had al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Na 5 minuten spelen kwam ARC al aan de leiding. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door een aanvaller van ARC die vervolgens werd aangetikt door doelman Giovanni Santangelo. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. Santangelo raakte de bal nog bij de ingeschoten strafschop maar de 0-1 was een feit. Voetballend gezien was ARC de betere ploeg maar echt grote kansen wist de ploeg ook weer niet te creëren. ARC kreeg wel een aantal hoekschoppen die gevaarlijk werden ingedraaid maar geen resultaat opleverde. CSW kon er niet zoveel tegenover stellen en kwam er maar spaarzaam uit. Bij een goede aanval kwam de bal bij Guus Verhoef die de bal vanaf de achterlijn voortrok maar de doelman van ARC kon gevaar voorkomen. ARC kwam nog voor rust op een 0-2 voorsprong. Wederom een te korte terugspeelbal werd onderschept door een aanvaller van ARC. In eerste instantie redde Santangelo nog maar in de rebound was ook hij kansloos en kon ARC gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na rust kwam CSW beter in de wedstrijd en was veel fanatieker dan voor rust. Duels werden gewonnen en men kwam een aantal malen goed door via de flanken. De grootste kans was voor Dave Cornelissen maar zijn schoot ging via de vingertoppen van de doelman over het doel. Ook een inzet van Menno v.d. Leeden eindigde in de handen van de doelman. ARC was niet meer zo dominant als voor rust en het leek wel alsof de ploeg dacht dat de buit al binnen was. Maar hoe anders kan het lopen in de voetballerij. Na 81 minuten spelen kreeg CSW aan de zijkant van het veld een vrije trap te nemen. Menno v.d. Leeden krulde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Jelle v.d. Bosch die prima inkopte. CSW was terug in de wedstrijd en nadat ARC met 10 man kwam te staan, rode kaart na een flinke charge, ging de ploeg verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Met nog 5 minuten op de klok viel voor CSW de verdiende gelijkmaker en je mag wel zeggen een wonderschone gelijkmaker. Joel Wattimena zag de doelman van ARC iets te ver voor zijn doel staan en na een afstandsschot van een meter of 30 verdween de bal in de kruising. Absoluut een doelpunt om in te lijsten. CSW kwam ook nog met 10 man te staan na de tweede gele kaart voor Oscar Leune. ARC werd vlak voor tijd nog zeer dreigend maar met kunst en vliegwerk hield CSW stand.

Op een prachtige zonnige dag trad CSW op eigen veld aan tegen koploper ARC en na een boeiend gevecht werd het tenslotte een 2-2 gelijkspel wat voor CSW als een overwinning aanvoelde. ARC begon zeer fanatiek aan de wedstrijd want de koploper had al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen. … Lees meer »