KDO knokt zich in de slotfase naar een duur punt tegen DOSR

Geplaatst op: 9 april 2018

Na de jammerlijke 2-0 nederlaag tegen koploper DSOV, mocht KDO afgelopen zondag voor het eigen publiek aantreden tegen DOSR. De gasten uit Roelofarendsveen draaien een stabiel seizoen en bevinden zich bovenin de middenmoot van de 2e klasse C. Trainer Raymond de Jong kon tegen DOSR niet beschikken over de geblesseerden Jesse Stange en Jim Klijn, waardoor o.a. Erik Verbruggen in het basiselftal mocht beginnen.

Onder heerlijke weersomstandigheden voor de supporters begon DOSR zeer sterk aan de wedstrijd in De Kwakel. In het eerste kwartier kreeg het elftal uit Roelofarendsveen, met Ron Langhout als assistent-trainer op de bank, drie 100% kansen om al snel op voorsprong te komen. De paal en twee prima reddingen van doelman Jesper Oudshoorn voorkwamen dit, waardoor KDO met de schrik vrijkwam. Nadat de Kwakelaars de beginfase waren doorgekomen, liet het zich steeds meer gelden in de wedstrijd. In de 32e minuut leidde de eerste kans voor KDO, spelend in een 4-4-2 systeem, direct tot een doelpunt. Na een goede actie aan de linkerkant van Joeri Stange, wist Mathijs van Rijn de bal namelijk bij de eerste paal diagonaal knap binnen te koppen, 1-0. Vijf minuten later wist DOSR echter al op gelijke hoogte te komen. Vanuit een vrije trap gleed de behendige linkerspits, Sow Alagie, de bal op vijf meter van het doel binnen, 1-1. In de slotfase van de eerste helft waren Bart Hoving, Thijs Plasmeijer en Sven Vlasman nog dichtbij de 2-1, echter wisten zij niet te scoren. Met een 1-1 stand werd even later, onder toeziend oog van zo’n 300 supporters, de rust bereikt.

In de tweede helft was DOSR in het eerste kwartier wederom de bovenliggende partij. Dit lichte overwicht zorgde voor twee zenuwslopende situaties voor het Kwakelse doel. Een bal net naast en een schot op de paal van de nummer negen zorgde ervoor dat KDO niet op achterstand kwam tegen de fysiek sterke gasten. Na een uur voetballen kwam Joris Kortenhorst in het veld om meer voetbal op het Kwakelse middenveld te krijgen. In de 62e minuut kon vervolgens in ene Mathijs van Rijn schuin op het doel aflopen. Oog in oog met de doelman van DOSR schoot hij de bal echter rakelings naast de linkerpaal. De wedstrijd golfde daarna op en neer totdat opnieuw Sow Alagie zijn klasse toonde in De Kwakel in de 77e minuut. Na onnodig balverlies door KDO werd de donkere linkerspits van DOSR aangespeeld en wist hij met een schitterend schot vanaf 20 meter de 1-2 aan te tekenen. Voor Raymond de Jong was dit het signaal om over te schakelen naar het offensieve 3-4-3 systeem en bracht hij ‘stormram’ Rick Kruit in het veld. Dit moedige besluit werd uiteindelijk in de 87e minuut beloond in de vorm van de gelijkmaker. Schuin voor het doel wist Sven Vlasman de bal ‘a la Van Basten in 1988 tegen Duitsland’, in de lange hoek te schieten, 2-2. Hierna volgde voor beide doelen nog enkele spannende momenten, waarbij de scheidsrechter moeite had om het overzicht te behouden. Na ruim negentig minuten zat de wedstrijd erop en mocht KDO blij zijn met het punt dat in de wacht werd gesleept. Door beide ploegen werd er na afloop volop nagepraat in de gezellige Kwakelse kantine. Hierbij was er eveneens een loterij georganiseerd t.b.v. het Ronald McDonald Kinderfonds, wat heeft geleid tot een prachtige opbrengst van € 2.500,-.

Door dit gelijkspel is het verschil met nummer elf Foreholte opgelopen naar zeven punten in het voordeel van KDO. Met nog vijf wedstrijden te gaan kunnen de Kwakelaars hopelijk volgende week in en tegen nummer laatst Alphen een grote stap zetten richting handhaving in de 2e klasse.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen (60e Joris Kortenhorst), Mitchel Smits, Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving (80e Rick Kruit) en Sven Vlasman.

Na de jammerlijke 2-0 nederlaag tegen koploper DSOV, mocht KDO afgelopen zondag voor het eigen publiek aantreden tegen DOSR. De gasten uit Roelofarendsveen draaien een stabiel seizoen en bevinden zich bovenin de middenmoot van de 2e klasse C. Trainer Raymond de Jong kon tegen DOSR niet beschikken over de geblesseerden … Lees meer »