Hartverwarmend kerstconcert in Vinkeveen


Geplaatst op: 19 december 2011

De Heilig Hartkerk in Vinkeveen zat zaterdagavond stampvol met muziekliefhebbers die de regen en de kou hadden getrotseerd om te kunnen genieten van een werkelijk hartverwarmend kerstconcert van het jubilerende Vinkeveense koor Eigen Wijs samen met het Deep River Quartet.

Aan het begin van de avond druppelde het publiek letterlijk in groten getale binnen in de kerk, waar zij aan het begin van ´Christmas in Concert´ warm werden onthaald door de koorleden van Eigen Wijs, die met een prachtige vertolking van ‘Holy Night', het kerstlied bij uitstek, direct hun visitekaartje afgaven.
Daarna was het de beurt aan de heren van het Deep River Quartet, die tegenwoordig vooral bekend staan om hun vertolking van evergreens en traditionals. Zo ook tijdens dit concert, dat zij openden met ‘When the Saints go marching in', gevolgd door ´Rock my soul´. Met deze negrospiritual, een religieus volkslied van Noord-Amerikaanse zwarte slaven waarin westerse en Afrikaanse elementen versmelten, was de toon gezet. Een goede keuze, want deze christelijk geïnspireerde liederen met verwijzingen naar het Oude Testament werden oorspronkelijk a capella uitgevoerd door een solist samen met een meerstemmige groep. En daarin schuilt juist de kracht van het Deep River Quartet. Tijdens ‘Goodbye Baby' nam Ace Vincent de solistenrol over, waarbij hij ook enkele moves à la Michael Jackson ten beste gaf.
Nadat zanger Dick Rietveld het vorige uitverkochte optreden voor Cultura De Ronde Venen in De Meijert in Mijdrecht nog even had gememoreerd, ging hij voor in het lied ´Mack the Knife´. Het Deep River Quartet koos daarmee duidelijk niet voor een standaard kerstconcert. Maar met de stemmige en warme uitvoering van de vier heren - waarbij Sy Finck met zijn lage basstem veelal de kleur bepaalde - paste het lied, net zoals andere bekende nummers van onder andere The Animals en Adele, prima in dit concert.
Brian Sporkslede stond garant voor de soul en gospel in de drie kerstnummers die hierna volgden, waarbij tijdens het ‘Ave Maria' pianist Erik van der Luijt op bijna adembenemende wijze liet horen hoe Schubert het bedoelde toen hij dit lied componeerde.
Na het met een eigen Deep River-sausje overgoten ‘Bridge over troubled water' klapte het publiek zo enthousiast mee dat men het in heel Vinkeveen heeft moeten kunnen horen.
Daarna kwam het tijdens ‘A change is gone come', bekend van Sam Cooke, tot een fraai samenspel van het Deep River Quartet met de koorleden van Eigen Wijs. Waardoor de ‘amateurs' en de professionals voor een klein wondertje zorgden.
Na de pauze opende Eigen Wijs sterk met drie kerstnummers en lieten de koorleden horen absoluut niet onder te doen voor de vier heren van het Deep River Quartet. En gelukkig maar, want opnieuw volgde een prachtig samenspel. Waarna Dick Rietveld bekende zeer trots te zijn dat hij met ‘die eigenwijze koorleden' mocht optreden.
De grote finale was wederom een inspirerend samenspel van het Deep River Quartet en Eigen Wijs, met tot ieders genoegen songs zoals ‘Go tell it on the mountain', ‘Go like Elijah' en ‘Silent night'.
Tegen een sprookjesachtig decor in de werkelijk prachtige ambiance van de kerk speelde zich afgelopen zaterdag een mooie samenwerking in kerstsfeer af, die een warme herinnering zal blijven in de harten van degenen die ‘Christmas in Concert' meebeleefden en die nog nagenietend tegen elf uur weer huiswaarts keerden.
Buiten was het ondertussen opgehouden met regenen en leek het veel minder guur dan aan het begin van de avond. Zouden Eigen Wijs en het Deep River Quartet ook voor dat wonder gezorgd hebben?

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hartverwarmend kerstconcert in Vinkeveen

De Heilig Hartkerk in Vinkeveen zat zaterdagavond stampvol met muziekliefhebbers die de regen en de kou hadden getrotseerd om te kunnen genieten van een werkelijk hartverwarmend kerstconcert van het jubilerende Vinkeveense koor Eigen Wijs samen met het Deep River Quartet. Aan het begin van de avond druppelde het publiek letterlijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: