Atlantis 2 pakt punt tegen TZ

Geplaatst op: 19 december 2011

Op zaterdag 17 december speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, zijn laatste wedstrijd van 2011. Op het programma stond een zware wedstrijd tegen Tweemaal Zes, die in de poule voor het kampioenschap gaat. Atlantis 2 heeft het daarentegen dit binnenseizoen zwaar te verduren en wist nog maar één punt te pakken. Door blessureleed miste het team opnieuw een aantal spelers en moesten alle zeilen bijgezet worden om in deze wedstrijd punten te kunnen pakken.
In de eerste aanval werd begonnen met Jacco van Koeverden Brouwer, Martijn de Horde, Petra Taal en Melissa van der Stap. De wedstrijd kwam wat traag op gang, maar het aanvalsspel van Atlantis wierp zijn vruchten af waardoor er na ongeveer een kwartier spelen een voorsprong op het scorebord stond van 4-1. Het tweede aanvalsvak bestond uit Kristian Geerdink, Jimmy de Koning, Chantal Poolman en Masha Hoogeboom. Halverwege de eerste helft veranderde Tweemaal Zes van strategie en ging fysieker spelen. Dit ging niet zonder slachtoffers te maken, waardoor Jimmy voor de rust geblesseerd uitviel en vervangen werd door Bas Bogaard.
Met één punt verschil in de stand in het voordeel van Atlantis gingen beide partijen de rust in. Door trainer coach Tamira Breedijk werden aanwijzingen gegeven. Duidelijk was dat Atlantis tot de laatste minuut zou moeten blijven vechten om de voorsprong vast te kunnen houden. Fouten in de verdediging moesten eruit, want Tweemaal Zes was zuiver op het afmaken van de vrije bal.
Ook na de rust kwam de wedstrijd weer langzaam op gang. De voorsprong bleef echter aan de kant van Atlantis. Bij beide ploegen werden wissels doorgevoerd om de wedstrijd naar hun kant te kunnen trekken. Martijn werd gewisseld voor Goof van Straaten en Melissa werd vervangen door Ciska Taal. Tot een paar minuten voor tijd wist Atlantis de voorsprong van twee punten te behouden. Echter, in de slotfase werden fouten gemaakt in de aanval en de verdediging waardoor Tweemaal Zes gelijk kon komen in de laatste minuut. Ook de laatste aanval van Atlantis kon geen doelpunt meer op het scorebord brengen waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 15-15.
Het is heel jammer dat de voorsprong in de laatste minuut weggegeven werd, maar er zijn ook genoeg positieve punten te halen uit deze wedstrijd. Zo heeft Atlantis toch nog een punt gepakt tegen één van de beste ploegen uit de poule en had Atlantis dit binnenseizoen nog niet eerder vijftien keer gescoord in de wedstrijd. Er is dus goede hoop voor de rest van het binnenseizoen, wanneer Atlantis 2 weer met zijn eigen spelers zal kunnen spelen en de overwinningen binnen kan slepen.

Op zaterdag 17 december speelde Atlantis 2, gesponsord door Rabobank, zijn laatste wedstrijd van 2011. Op het programma stond een zware wedstrijd tegen Tweemaal Zes, die in de poule voor het kampioenschap gaat. Atlantis 2 heeft het daarentegen dit binnenseizoen zwaar te verduren en wist nog maar één punt te … Lees meer »