Sublieme overwinning Atlantis A1

Geplaatst op: 19 december 2011

In de voorbespreking werd duidelijk dat het team op scherp stond. Het straalde zelfvertrouwen uit en besprak zelfs even of het vandaag mogelijk was om de 20 doelpuntengrens te behalen. Vele toeschouwers waren aanwezig, waaronder erelid Rien Pothuizen, om de discipelen van Arie Zaal en Marijke Pauw te ondersteunen op jacht naar weer een nieuw record. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie korfbalpot.
Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers uit De Lier. Hun vizier stond op scherp en binnen no time stond het 0-2. Het was Maarten Helsloot die Atlantis' eerste treffer op het scorebord bracht. Als hij daarna door zijn directe tegenstander gehinderd wordt in het scoren, is het Goof van Straaten die de toegekende strafworp benut. Na de 2-3 is het Lars van Walraven die van afstand de 3-3 neerzet. Valto bleef het Atlantis moeilijk maken en scoorde achtereenvolgens de 3-4 en de 3-5, maar met twee afstandschoten via Jeroen Korver en Ciska Taal kwam de ploeg weer naast Valto. Atlantis drukte door: de 6-5 kwam uit de handen van Sharon Moen en met 7-5 door Maarten dacht de ploeg de tegenstander knock out te hebben. Echter, Valto bleef aanhaken en ging op jacht naar de gelijkmaker. Ze werden daarvoor beloond, want het werd gelijk. Atlantis bleef het spel dicteren en was de betere ploeg. Drie treffers op rij van Atlantis door Goof, Megan van Aken en Sophia van der Horst gaf de ploeg wat meer lucht. Het laatste wapenfeit voor het rustsignaal was voor Valto, waardoor er een 10-8 ruststand werd bereikt.
Complimenten voor de ploeg die zich uitstekend herpakte na een aarzelend begin en het gevaar van Valto, de supersnelle heren, aardig onder controle wist te houden. De doelstelling vooraf, de 20 doelpunten halen, was nog ruimschoots aanwezig. Gemotiveerd begon Atlantis aan de tweede helft en het bouwde de voorsprong gestaag uit. Maarten scoorde de 11-8. Valto pikte nog even aan op 11-9, maar Atlantis bleef heer en meester en liep uit naar 14-9 door doelpunten van Jeroen, Lars en Goof. Dankzij de doelpunten van Lars en Sharon werd het 16-12. Vervolgens pakte Atlantis zes punten voorsprong naar 18-12 via Sophia en Jeroen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor een grote overwinning en met nog zo'n tien minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Wat voor wondermiddel Valto had, is niet bekend, maar de ploeg ging op jacht en was succesvol. Het ene na het andere schot ging door de mand en de voorsprong van Atlantis slonk zienderogen. Het werd zowaar 18-17. In de laatste hectische minuten werd Maarten bij een vrije kans onderuit geduwd en mocht Goof de genadeklap toedienen vanaf de strafworpstip. Dit deed hij uitermate koelbloedig, waardoor Atlantis de wedstrijd verdiend won en weer twee punten rijker was.
De wedstrijd werd gewonnen doordat bij Atlantis iedereen tot scoren kan komen, terwijl dit bij Valto veelal van de heren (15x) kwam. Atlantis staat nu op een keurige vijfde plek in de landelijke eerste klasse A-jeugd. Het volgende duel is op 7 januari. Dan reist de ploeg af naar Den Hoorn (ZH) alwaar D.E.S. de tegenstander zal zijn. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Hoornbloem, aanvang 15.00 uur.

In competitieronde zes heeft Atlantis A1 goede zaken gedaan door thuis te winnen van het vlak boven hen staande Valto A1. De twee punten voorsprong met rust (10-8) werden in de tweede helft geconsolideerd en er werd gefinisht bij 19-17. Hierdoor stijgt Atlantis A1/Van Dam naar de 5e plek.In de … Lees meer »