VLC

Aspiranten Atalante sluiten leerzame 1e periode af


Geplaatst op: 19 december 2011

Sinds dit seizoen wordt er in de aspiranten poule van onze regio een halfjaarlijkse competitie gespeeld in plaats van een volledige seizoenscompetitie zoals bij de senioren. Na de nieuwe indeling halverwege worden de teams opnieuw ingedeeld en krijgen daardoor kans om in een meer gelijkwaardige poules terecht te komen.

De A aspiranten jongens, allemaal sympathieke gasten waarvan de meesten toch al zo' 6-7 jaar onder coachleiding staan van Ricardo van Schie en Carl Pothuizen, hebben dit seizoen een leuke sterke poule getroffen en zijn op een zesde plek geëindigd. Van sterke tegenstanders werd soms glorieus een wedstrijd of een set gewonnen, de mannen verbaasden vriend en vijand met mooie staaltjes volleybal. Maar evenzo gingen ze de bietenbrug op door het overzicht verliezen en vooral met hangende koppen zich over te geven aan de spelers aan de andere kant van het net. Echt weer andere groengele kaas na een reeks van seizoenen op een tweede plek te eindigen. Positief is wel dat de jongemannen nog niet eerder zoveel geleerd hebben en rap verbeteren.

Bij de B aspiranten komen twee teams uit. De JB1 mix moet het stellen zonder Tessa Vermaas die door een blessure al voor aanvang van het seizoen moest afzeggen. Dus hielden ze nog maar 6 spelers over. Gelukkig heeft Nivja Bartman het team een paar keer ondersteund met een invalbeurt. Het team had een kleine poule met twee nieuwe teams uit Castricum en Tuitjenhorn, uit een regio dat enkel wedstrijden in het weekend speelt. De uitwedstrijd op zaterdag en verder weg dan gebruikelijk was best passen en meten, de thuiswedstrijd op vrijdag in De Boei bleek niet haalbaar. De mix is goed op elkaar ingespeeld omdat ze al lang samen zijn, maar soms kon het spel wel eens wisselvallig zijn. De teams uit het noorden waren duidelijk sterker, de andere teams waren gelijkwaardig. Nog niet alle wedstrijden zijn verwerkt. JB1 is ofwel 3e ofwel 4e geworden. In de volgende periode wordt hun reisafstand gelukkig aardig ingekort doordat ze veel meer in de eigen (oude) regio zullen spelen.

JB2 speelt dit derde seizoen in een kleine poule met vijf teams en zijn derde geëindigd. Het mix team is nog wel aan het zoeken, een vaste coach om wat meer ondersteuning te krijgen van de "zevende man/vrouw" die de lijnen nog wat beter kan uitzetten tijdens de wedstrijden, zou een nuttige hulp zijn. Het team uit Haarlem was duidelijk een maatje te groot, een sterk team dat vooral uit jongens bestaat die vooral hard serveren en smashen. In de directe confrontaties met de nummer 2 uit Amsteveen was het om het even en gingen beide teams met 2-1 en 1-2 naar huis. Dit was ook het geval met Almere waar ook een winst en een verliespartij op het scorebord prijkte. Alleen VCH uit Hoofddorp werd duidelijk overklast door Atalante JB2.
Het meisjesteam MC1 komt uit in de C poule, waar de verschillen aardig groot waren. De meiden gaan met sprongen vooruit. Speelde het team vorig jaar nog wat tammetjes, dit seizoen worden de meiden steeds sterker en zekerder en gaan steeds mooier in drieën spelen waardoor de smash ook beter kan worden benut. Ze deden het erg goed en twee wedstrijden voor het eind waren ze nog koploper. De voorlaatste wedstrijd werd ondanks de mooie winst in set twee met 2-1 verloren van sterke tegenstander Keistad uit Amersfoort. De laatste wedstrijd in De Boei op vrijdag 16-12 werd een 3-0 winst tegen de uiteindelijke nummer 3 met een spannende laatste set waarbij de meiden van een achterstand sterk terugkwamen tot de nipte 25-23 winst. Op sets zijn ze gedeeld eerste geworden, maar door meer gescoorde punten was het op een haar na het team van Keistad uit Amersfoort dat periodekampioen is geworden.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aspiranten Atalante sluiten leerzame 1e periode af

Sinds dit seizoen wordt er in de aspiranten poule van onze regio een halfjaarlijkse competitie gespeeld in plaats van een volledige seizoenscompetitie zoals bij de senioren. Na de nieuwe indeling halverwege worden de teams opnieuw ingedeeld en krijgen daardoor kans om in een meer gelijkwaardige poules terecht te komen. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: