34 taekwondoka’s halen een band hoger bij Horangi


Geplaatst op: 19 december 2011

Zenuwachtige deelnemers, een zaal vol publiek en streng kijkende examinatoren, zondag in sporthal de Eendracht tijdens de examens van Horangi Taekwondo Mijdrecht. Uiteindelijk mochten 34 deelnemers hun nieuwe band en een diploma op komen halen bij hun trotse trainers, Bas Bokkes en Remko van Gerven.

Tijdens een examen moeten de sporters van Horangi wel iets laten zien. Bijvoorbeeld poomse's lopen. Dit is een vaste volgorde van technieken in een schijngevecht. Hierbij wordt gelet op de juiste uitvoering van de technieken. Bij het sparren moet de deelnemer laten zien dat er wedstrijdinzicht is. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact, dit hangt af van de graduatie. Tijdens de stapssparring wordt een aanval en een counter gemaakt op de partner. De technieken en afstand moeten correct zijn. En als laatste de zelfverdediging, hierbij zijn er aanvallen met een mes, stok of vastpakken, die op een realistische manier verdedigd worden door de deelnemer. Voor de hogere graduaties staat er nog een breektest op het programma, waarbij met de hand of met een schop een houten plankje wordt gebroken.
Tijdens de examens werden Bas en Remko nog verast met een cadeau van 3 leden van Soos de Cirkel. Zij hebben, na aanleiding van de clinics die Bas en Lotte daar hebben gegeven, een mooi schilderij voor de trainers gemaakt waarop de trainers en het logo zijn afgebeeld.

Trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven van Horangi Taekwondo Mijdrecht zijn tevreden en kijken terug op een mooi examen. Tijdens de examens werden zij bijgestaan door Charly Hendriks, Lotte Besseling en Cindy de Jong.

Een overzicht van de geslaagden:
Gele slip:
Lorenzo Tremante, Niccolo Tremante, Marnix Lüschen, Mohamed Elmourabit, Joy Huismann, Niek Dijksma, Lukas Ooms, Tarik Chemlaki
Gele band:
Sabas Snoek, Isis Legger, Tom van Strien, Boyan Smits, Guido de Jongh, Wesley de Jong, Daniël Flederus
Groene slip:
Kai Schreurs, Thomas Juressen, Adil Tawfik, Kim Fokker, Aukje Hoogkamp, Sophie Hoogkamp, Ravi Creijf
Groene band:
Zara Legger, Patrick Bon, Cilla Oudshoorn
Blauwe slip:
Pascal de Jongh, Mohammed Asafiati
Blauwe band:
Victor van der Most, Dylan de Jongh, Boris Kuppens, Farah Faiq, Rumen van der Woude
Rode slip:
Tristan Koekenbier, Ryan Hoekman
Rode band:
Casper Bulterman

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

34 taekwondoka’s halen een band hoger bij Horangi

Zenuwachtige deelnemers, een zaal vol publiek en streng kijkende examinatoren, zondag in sporthal de Eendracht tijdens de examens van Horangi Taekwondo Mijdrecht. Uiteindelijk mochten 34 deelnemers hun nieuwe band en een diploma op komen halen bij hun trotse trainers, Bas Bokkes en Remko van Gerven. Tijdens een examen moeten de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: