001 -Family

Terugblik eerste competitiehelft KDO-selectie


Geplaatst op: 19 december 2011

Op dinsdag 26 juli 2011 begon de voetbalselectie van KDO aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de kersverse nieuwe hoofdtrainer Raymond de Jong en Richard van Dijk startten de selectievoetballers aan hun eerste training van het seizoen.
De 42-jarige Uithoornaar, Raymond de Jong, was de laatste zeven jaar assistent-trainer van topklasser Argon, waar hij ook het tweede elftal onder zijn hoede had. Richard van Dijk begon aan zijn tweede seizoen als trainer van het tweede elftal.

In de voorbereiding wist KDO 1 de sterk bezette Regio Cup Argon te winnen.
Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Argon zaterdag en een 6-2 overwinning op 't Vliegdorp bleven de Kwakelaars Legmeervogels zondag op doelsaldo voor op de ranglijst. In de beker plaatste het eerste zich vervolgens dankzij drie overwinningen voor de tweede ronde.
KDO 2 wist in drie boeiende en nuttige bekerwedstrijden alleen de laatste wedstrijd tegen tweedeklasser RKDES 2 winnend af te sluiten en werd hierdoor uitgeschakeld.

De spelers van KDO kregen tot en met eind september drie keer in de week training, waarbij er onder andere veel aandacht werd besteed aan het uithoudingsvermogen en de conditie van de voetballers. Elke speler diende in augustus een shuttlerun test af te leggen, welke halverwege december nogmaals gedaan werd. Vele spelers zeer goed uit deze test, wat een bevestiging voor de trainers was dat hun oefeningen een positief effect hebben gehad op de spelers. Daarnaast werden er tijdens de training vele oefeningen met de bal gedaan, waarbij er in spelvorm hard gewerkt werd aan de tactiek en de techniek van de spelers.

Terugblik KDO 1
In het Kermisweekend begon voor de selectie aan de competitie. KDO 1 werd ingedeeld in de vierde klasse E en moest na de degradatie van vorig seizoen uit de derde klasse één stapje terug doen. Nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen Buitenveldert (2-1 winst) en buurtgenoot RKAV (3-1 winst) gewonnen werden, speelde het eerste in de derde wedstrijd met 1-1 gelijk in Amsterdam tegen laagvlieger P en T. In de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen het ambitieuze FC Amsterdam wist KDO in een sensationeel verlopen wedstrijd in blessuretijd met 4-4 gelijk te spelen.

In de vijfde speelronde moesten de Kwakelaars hun eerste competitienederlaag incasseren in een uitwedstrijd tegen Swift. Met 3-2 werd er verloren tegen de Amsterdamse ploeg, waardoor het twee weken later ook werd uitgeschakeld in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Gelukkig wist het eerste zich te herpakken van de nederlagen tegen Swift en won het drie keer ruim op rij: met 3-0 van concurrent Arsenal, met 5-2 van Ouderkerk en met 3-0 van Ankaraspor. Door deze klinkende overwinningen meldden de Kwakelaars zich nadrukkelijk in de bovenste regionen van het klassement. Des te jammer was het feit dat er één week later met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen het laagstaande CTO'70. De week erop speelde het elftal van Raymond de Jong opnieuw met 0-0 gelijk, ditmaal tegen naaste concurrent Diemen. In het inhaalweekend van 27 november speelde KDO een prima eerste half uur tegen koploper Geinburgia en kwam het verdiend met 2-0 voor. Helaas toonde de lijstaanvoerder hierna hun klasse en werden de Kwakelaars met name in de tweede helft overrompeld en won Geinburgia uiteindelijk met 5-2. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop versloeg KDO Portugal Amsterdam met 2-0 en speelde het met 2-2 gelijk tegen De Meer.

Door alle bovenstaande resultaten staat het eerste na dertien wedstrijden op de vierde plaats van de ranglijst met drieëntwintig punten. Koploper Geinburgia heeft inmiddels tien punten meer dan KDO en staat zeven punten voor op nummer twee Diemen en negen punten voor op nummer drie Arsenal. KDO is er na de winterstop alles aangelegen om zolang mogelijk mee te blijven doen om de bovenste plekken van het klassement en wil het liefst nog één plekje op de ranglijst te stijgen, wat hoogstwaarschijnlijk recht zal geven op het spelen van de nacompetitie.

Terugblik KDO 2
KDO 2 werd dit seizoen door de KNVB ingedeeld in de derde klasse C, waarin diverse Amsterdamse ploegen en streekderby's uit de bus kwamen. Voor KDO 2 werd het een wisselvallige eerste competitiehelft, waarin diverse prima overwinningen werden afgewisseld met knullige nederlagen. Zo werd er onder andere overtuigend gewonnen van naaste concurrenten NFC/Brommer 2 (3-2 winst), Pancratius 3 (4-0 winst) en AGB 2 (3-1 winst). Daartegenover stonden enkele onnodige nederlagen tegen DCG 3 (4-3 verlies), Sloterdijk 3 (5-2 verlies) en RKDES 3 (2-1 verlies).

Doordat er geen enkele ploeg boven de rest uitsteekt, staan de Kwakelaars met het ingaan van de winterstop op de derde plaats van de ranglijst. Met vijfentwintig punten uit dertien wedstrijden staat het tweede drie punten achter op koploper NFC/Brommer. Daarnaast heeft AGB net zoveel punten als KDO, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Kortom, er is nog helemaal niets beslist in de derde klasse en het kan nog alle kanten op gaan na de winterstop. KDO 2 heeft het bewijs gegeven dat zij topwedstrijden kunnen winnen, dit zal voor de ploeg van Richard van Dijk een extra stimulans moeten zijn dat er nog vele mogelijkheden zijn na de winterstop in de strijd om het kampioensschap!

Na de winterstop
Van vrijdag 6 januari tot en met zondag 8 januari 2012 gaat de gehele selectie van KDO op trainingskamp. De spelersraad van KDO, welke het weekend organiseert, heeft besloten om de locatie zolang mogelijk geheim te houden voor de spelers en de buitenwereld, maar het zal ongetwijfeld een meer dan onvergetelijk weekend gaan worden! Zondag 22 januari hervat het eerste de competitie met de uitwedstrijd tegen Buitenveldert. Zondag 29 januari speelt het tweede zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop, ook zij zullen dan in en tegen Buitenveldert spelen.

Via deze weg wensen alle spelers, trainers en begeleiding van de selectie iedereen fijne feestdagen en een hopelijk zeer succesvol en gezond 2012 toe!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Terugblik eerste competitiehelft KDO-selectie

Op dinsdag 26 juli 2011 begon de voetbalselectie van KDO aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de kersverse nieuwe hoofdtrainer Raymond de Jong en Richard van Dijk startten de selectievoetballers aan hun eerste training van het seizoen. De 42-jarige Uithoornaar, Raymond de Jong, was de laatste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: