Kevin Regelink wint sensationeel in Breda


Geplaatst op: 19 december 2011

De tiende wedstrijd van de KPN cup marathon stond voor afgelopen zaterdag in Breda gepland.
Kevin Regelink van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis was ook weer van de partij. Zoals gewoonlijk waren er weer wat kleine uitlooppogingen tot er na veertig ronden een groepje van acht man ontstond met niemand van Kevin zijn team Romex Restate erbij. Er ontstond een tweede groep met één rijder van Romex Restate maar geen Kevin. Het peloton trok zich ook in gang. Na een paar rondjes ging Kevin, met een ploeggenoot Axel Koopman achter zich, versnellen om bij de tweede groep terecht te komen en ze stoomde meteen door naar de kopgroep, die inmiddels tot zeventien man was gegroeid. Deze zeventien man met drie Romex Restate rijders pakte een ronden voorsprong op het peloton. In de tweede helft van de wedstrijd ontsnapte er weer een groepje die probeerde ook een ronde te pakken. In de groep zat ook Niels Mesu die ook in de eerste kopgroep zat dus die ging voor zijn tweede rondje voorsprong! Kevin werd door zijn ploegleider, Marcel van Marsbergen, er op gewezen dat Niels weggereden was en Kevin ging er alleen achteraan en sloot na ongeveer drie ronden aan bij die groep die alles probeerde om een ronden te plakken, toen plotseling Niels Mesu onderuit ging en terug kwam in het peloton. Dit was de ideale kans voor Kevin maar de groep viel stil en zakte weer terug in het peloton. Met nog elf ronden voor het einde werd er gebeld voor het peloton om af te sprinten. Daarna was de beurt aan de zeventien man sterke kopgroep. Zes ronden voor het einde ging een rijder er vandoor en pakte zo'n tachtig meter voorsprong. Drie ronde voor de finish plaatste Kevin een versnelling omdat hij niet wilde afwachten. Dit was hem verteld door zijn trainer de alom bekende Richard van Kempen. Richard had tegen Kevin gezegd dat hij van zijn eigen krachten moet uitgaan en niet teveel af moet wachten zoals in voorgaande finales. Voor de laatste ronden haalden Kevin de eerste vluchter in en reed alleen op kop. Hij had het wel heel erg moeilijk maar kon toch als eerste én alleen over de finish komen. Een droom werd nu werkelijkheid. Eindelijk een bevestiging die er al weken aan zat te komen. Achter Kevin werd de Belg, Bart Swings, tweede en Mark Ooievaar derde, zowaar een mooi podium!
Aanstaande dinsdag, 20 december, rijdt de eerste divisie een wedstrijd op Flevonice in Biddinghuizen op de vijfkilometer baan. Dit gaat over vijftig kilometer en weer een nieuwe uitdaging voor Kevin. Daarna op woensdag 28 december in Thialf in Heerenveen het Nederlands Kampioenschap.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kevin Regelink wint sensationeel in Breda

De tiende wedstrijd van de KPN cup marathon stond voor afgelopen zaterdag in Breda gepland.Kevin Regelink van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis was ook weer van de partij. Zoals gewoonlijk waren er weer wat kleine uitlooppogingen tot er na veertig ronden een groepje van acht man ontstond met niemand van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: