Karwei

Man aangehouden voor het vergiftigen van dieren


Geplaatst op: 16 december 2011

De Ronde Venen - Het Regionaal Milieu Team heeft woensdag een man aangehouden voor het vergiftigen van dieren.

Het Regionaal Milieu Team heeft met ondersteuning van de Dierenpolitie, woensdag een 76 jarige man uit de gemeente de Ronde Venen aangehouden in verband met een vermoedelijke overtreding van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden en de Flora- en faunawet.

Op een terrein waar de man watervogels hield werd in juni 2011, bij controle, aas gevonden dat bewerkt was met een verboden landbouwgif. Het vermoeden is dat de verdacht hiermee roofvogels wilde doden ter bescherming van zijn gekweekte watervogels. Roofvogels zijn beschermde diersoorten. Het vergiftigen van deze vogels is verboden. Uitgelegd vergiftigd aas kan ook een risico vormen voor andere diersoorten en zelfs voor de volksgezondheid. Ook werd een vangklare verboden vangconstructie aangetroffen om wilde eenden te vangen.

De politie startte onder leiding van het Functioneel Parket een onderzoek en in november werd wederom bewerkt aas en een vangconstructie aangetroffen.

Tijdens een bedrijfszoeking woensdag werden meerdere overtredingen geconstateerd en tevens verdachte materialen gevonden. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte is dezelfde dag na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Man aangehouden voor het vergiftigen van dieren

De Ronde Venen - Het Regionaal Milieu Team heeft woensdag een man aangehouden voor het vergiftigen van dieren.Het Regionaal Milieu Team heeft met ondersteuning van de Dierenpolitie, woensdag een 76 jarige man uit de gemeente de Ronde Venen aangehouden in verband met een vermoedelijke overtreding van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: