Hertha JO11-1 wint lastige uitwedstrijd tegen ZuidOost United JO11-1

Geplaatst op: 22 april 2018

Na het gelijke spel vorige week, de grote overwinning de week ervoor togen de mannen af naar de Bijlmer voor de uitwedstrijd tegen het op de 4e plaats staande ZuidOost United JO11-1. Vooraf werden de jongens vooral gewaarschuwd voor de fysieke kracht van de tegenstander en werd afgesproken om net als in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht JO10 selectie, vooral compact te staan bij balverlies.

Met 10 minuten vertraging vanwege het ontbreken van een scheidsrechter, begon de wedstrijd.

De waarschuwingen vooraf waren niet voor niks, want ZuidOost United stoof uit de startblokken en zette de Hertha ploeg meteen onder grote druk. Met name de snelle, grote (was deze jongen niet veel te oud voor een O11?) en fysiek sterke rechtsbuiten zette de toon. Na 2 minuten kreeg hij de bal op het middenveld en zette aan voor een sprint, niemand kon hem volgen, waarna hij van dichtbij de bal kiezelhard in de kruising schoot, 1-0.

De Herthanen waren niet helemaal bij de les en de tegenstanders kregen kansjes op meer, maar keeper Mike hield zijn doel schoon. Aanvallend was het slordig wat Hertha in de beginfase liet zien.

Na een minuut of 8-9 kreeg Hertha meer grip op het spel en liet het bij vlagen zien echt goed te kunnen voetballen. Kleine kansjes waren niet aan Bram, Kick en Raslen besteed.

Na 21 minuten stond het toch ineens 2-0, uit een snelle aanval van Zuid Oost United.

Dat Hertha beter in de wedstrijd zat kwam meteen daarna tot uiting. Men ging door met duels winnen en goed voetballen. Mats veroverde de bal op het middenveld, speelde zijn man uit en dribbelde door. Thiago koos het juiste moment de diepte en Mats gaf een prachtige steekpass tussen twee verdedigers door, waardoor Thiago oog in oog met de keeper kwam te staan. Hij rondde feilloos af, 2-1, wat ook de ruststand was.

In de rust werden de tactische plannen nog even doorgenomen voor de 2e helft en werd afgesproken te blijven knokken voor een goed resultaat.

De eerste kans in de 2e helft was voor ZuidOost United maar de spits faalde vrij voor het doel.

In de 27e minuut speelde Hertha de bal rond en via links kwam de bal op rechts, er dreigde balverlies maar Raslen zette goed door en veroverde via de kluts te bal, waarna hij ineens vrij voor het doel stond, zijn schot was de keeper te machtig en Hertha stond naast ZuidOost united, 2-2.

De wedstrijd ontbrandde nu pas echt, resulterend in een combinerend hertha was weinig gelukkig was in de afronding. Zo ging een schot van Kick naast en kreeg Mats de bal na een prachtige aanval met zijn chocoladebeen net niet langs de keeper.

ZuidOost United werd alleen sporadisch gevaarlijk door de lange bal te hanteren, maar kundig verdedigen door Bram, Sam en Loek was de oorzaak dat de tegenstander geen kansen op doelpunten kreeg.

De tegenstander werd fysieker en fysieker, wat resulteeerde in hard spel en dito overtredingen waar sommige VInkeveners aardig last mee hadden. Het goede nieuws ondanks fysieke malheur was dat de boys bleven doorgaan en knokken voor beter resultaat.

Dat combinatie en goed voetbal uiteindelijk loont, kwam in de 47e minuut tot uiting, de bal kwam uit de opbouw via Mike naar Sam, die Mats in het midden aanspeelde. Deze speelde de bal op de op rechts vrijstaande Thiago, die kapte naar binnen en schoot van afstand de bal onhoudbaar in de verre hoek, 2-3

De laatste minuten probeerde ZO United met lange ballen en fysiek geweld nog wat aan de stand te doen, maar behoudens een kopbal uit een corner werd er geen gevaar gesticht.

Na ruim 4 minuten blessure tijd floot de scheidsrechter af.

Een overwinning op basis van teamgeest, vechtlust en vooral in de tweede helft ook erg goed voetbal. De jonge mannen waren trots op het resultaat, met als voorlopige beloning een 4e plek en dus in de kop van de 1e klasse. Na de vakantie vervolgen de mannen hun competitie met een thuiswedstrijd tegen NFC.

De jonge Hertha toppers van Hertha JO11-1 vervolgenden de competitie met een zware uitwedstrijd tegen ZuidOost United, een enerverende en spannende wedstrijd eindigde met een 2-3 overwinning voor de Vinkeveners. Uitblinker van de wedstrijd was Bram de Boer.   Na het gelijke spel vorige week, de grote overwinning de week … Lees meer »