Atlantis 2 wint van Madjoe 2 na spannende wedstrijd

Geplaatst op: 23 april 2018

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 mocht het afgelopen zaterdag 21 april opnemen tegen Madjoe 2, uit Rijnsburg. Op deze warme, zomerse dag was het aan Atlantis om te laten zien wat zij in hun mars hadden. Zonder enige wolkjes in de lucht en met een aangename temperatuur kon het niets anders dan een mooie korfbalwedstrijd worden.

Het werd de beide teams vanaf het begin van de wedstrijd geheel niet makkelijk gemaakt. Madjoe opende de score, door middel van een vrije bal. Al snel kwam Atlantis met een antwoord, door een aantal fraaie goals te maken van een mooie afstand. Echter wist Madjoe hetzelfde te doen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd waren de teams zeer aan elkaar gewaagd; het stond 3-3 na goed uitgespeelde goals van beide partijen. Dit was het moment voor Atlantis om gas te gaan geven. En hoe; het team uit Mijdrecht maakte het ene doelpunt na de andere. Zo opende Joy de inhaalslag met een slim uitgespeelde korte kans in de paalzone, waarna Chantal 2 punten raak schoot in minder dan een minuut.

In de laatste minuten van de eerste helft wist Atlantis nog een aantal ballen in het mandje te prikken. Het team van Madjoe scoorde vervolgens nog een doorloopbal, waarmee de teams met een stand van 9-4 in het voordeel van Atlantis de rust in gingen.

Na een korte pauze in de schaduw en de koele kleedkamers, waar de teams maar al te graag gebruik van maakten, was het tijd om de wedstrijd te vervolgen met de tweede helft. Atlantis creëerde direct al vele mooie kansen, maar had de pech dat deze niet meer raak leken te willen gaan.

Madjoe maakte hier gebruik van, en opende de inhaalslag tegen Atlantis. Inmiddels kreeg de Mijdrechtse ploeg het zwaar; al snel stond het 9-8. Zo spannend als dat het in de eerste minuten van de wedstrijd leek te zijn, herhaalde dit zich in deze tweede helft. Er was dus werk aan de winkel voor Atlantis.

Met nog 10 minuten op de klok was het aan Atlantis om de schade te beperken, en om met een antwoord te komen. Zo wisten Sharon en invaller Rick er puntjes voor Atlantis bij te prikken, waarmee Atlantis terug in de wedstrijd kwam met een score van 11-9. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Madjoe er nog een laatste punt bij. De wedstrijd werd zo in de laatste minuten beslist, met de eindstand van 11-10. Winst voor Atlantis!

De eerstvolgende wedstrijd voor Atlantis 2 is op zaterdag 12 mei, tegen de Vinken. Deze zal plaatsvinden om 14:00, op het korfbalveld van de Vinken.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 mocht het afgelopen zaterdag 21 april opnemen tegen Madjoe 2, uit Rijnsburg. Op deze warme, zomerse dag was het aan Atlantis om te laten zien wat zij in hun mars hadden. Zonder enige wolkjes in de lucht en met een aangename temperatuur kon het … Lees meer »