Bel 112 bij verdachte of gevaarlijke situaties met vuurwerk


Geplaatst op: 15 december 2011

De jaarwisseling nadert en daarmee ook de tijd dat er weer vuurwerk wordt afgestoken. De politie houdt streng toezicht en controleert extra op onveilige situaties met vuurwerk.

Vuurwerk mag alleen worden verkocht op 29, 30 en 31 december en worden afgestoken op 31 december van 10.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk verboden. De politie treedt direct op tegen mensen die dan toch vuurwerk afsteken of meer dan de toegestane tien kilo vuurwerk bij zich hebben.

Illegaal vuurwerk
Opslag van verboden vuurwerk is zeer gevaarlijk. Daarom worden illegale handel, illegaal vervoer én illegale opslag van verboden vuurwerk hard aangepakt door politie en justitie. Daarbij kunnen we altijd uw hulp gebruiken. Als u weet waar illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt doorverkocht, geef dit door aan de politie via 0900-8844 of anoniem via de tiplijn 0800-7000. Uw veiligheid en die van familieleden en buren kunnen op het spel staan! Bij veel ongevallen met vuurwerk is er sprake van verboden vuurwerk. Dit vuurwerk heeft meestal een veel zwaardere lading dan is toegestaan en ook ontbreekt vaak de gebruiksaanwijzing.

Overlast van vuurwerk
Heeft u overlast van knallend vuurwerk, bel dan met de politie via nummer 0900-8844. Onthoud de kenmerken van de dader(s), zoals kleding en vervoermiddel en geef dit door. Met deze informatie kan de politie de dader(s) op heterdaad aanhouden.

Vernielingen door vuurwerk
Het komt regelmatig voor dat er met (zwaar) vuurwerk vernielingen worden gepleegd. Het gaat dan bijvoorbeeld om afvalcontainers, brievenbussen en speeltoestellen . Als uw eigendommen worden vernield, doe dan hiervan direct aangifte bij de politie. Dit kan via internet of op het politiebureau in Vianen (maak bij voorkeur een afspraak dat voorkomt lang wachten). Om een beeld te krijgen van de schade wordt u geadviseerd om foto's te maken die eventueel bij de aangifte kunnen worden gevoegd.

Tips van de politie
- Bel 112 bij verdachte en onveilige situaties. Bel 0900-8844 bij overlast.
- Bestel en koop alleen legaal vuurwerk bij erkende vuurwerkhandelaren.
- Steek vuurwerk alleen af op 31 december van 10.00 uur 's ochtends tot 2.00 uur 's nachts.
- Ruim vuurwerkresten direct op. Voorkom ongelukken en zorg dat kinderen er niet mee kunnen spelen.
- Zorg samen voor een veilig en feestelijk verloop van oud en nieuw!

Links
www.vraaghetdepolitie.nl jongerensite van de politie met een handige pagina over vuurwerk.
www.hetomvoorjou.nl jongerensite van het openbaar ministerie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bel 112 bij verdachte of gevaarlijke situaties met vuurwerk

De jaarwisseling nadert en daarmee ook de tijd dat er weer vuurwerk wordt afgestoken. De politie houdt streng toezicht en controleert extra op onveilige situaties met vuurwerk.Vuurwerk mag alleen worden verkocht op 29, 30 en 31 december en worden afgestoken op 31 december van 10.00 uur tot 02.00 uur op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: