001 -Family

Vinkeveense Reddingsbrigade naar het Glazen Huis


Geplaatst op: 15 december 2011

Zondag 18 december begint de aftrap van de tweede editie van "Serious Rescue", de actie waarbij reddingsbrigades uit heel het land naar het Glazen Huis in Leiden zullen varen. Dit als bijdrage aan 3FM Serious Request. Eenmaal aangekomen zullen de brigadeleden een cheque overhandigen aan de 3FM DJ's voor het goede doel. Voor het eerst zullen ook acht deelnemers namens Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) meevaren in de honderd kilometer lange tocht naar het Glazen Huis.

100 km varen voor Serious Rescue
De negentien deelnemende reddingsbrigades en ruim 180 deelnemende vrijwilligers zullen gezamenlijk van Almere naar Leiden varen. In drie dagen tijd zal een lint van reddingsboten deze honderd kilometer lange afstand afleggen. Zowel vooraf als onderweg zullen de vrijwilligers zich inzetten om zo veel mogelijk geld in te zamelen door middel van sponsoren en andere activiteiten.

Sponsors gezocht!
De RVP is hard bezig met het verzamelen van geld voor deze actie. Momenteel is er 150 euro sponsorgeld binnengehaald. Maar er wordt nog hard gezocht naar sponsoren om minimaal het minimumaanschrijfgeld van 250 te halen. Al het ontvangen geld zal volledig naar Serious Request gaan. Alle donaties zijn welkom en kunnen worden aangemeld via sr@zdrv.nl. In nature wordt Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen al goed ondersteund.

Route Almere - Leiden
Op zaterdagmiddag 17 december zal de RVP met trailer en boot vanuit Vinkeveen richting Almere vertrekken. Het startschot voor Serious Rescue zal op zondagochtend om 08:30 uur door de burgemeester van Almere worden gegeven op het havenhoofd in Almere-Haven. Op dinsdag 20 december om 15:00 uur wordt de ploeg ontvangen in Leiden, waar de cheque overhandigd zal worden. De hele tocht zal worden vastgelegd in foto- en video-opnames. De tocht komt de tweede dag onder andere via de Amstel door Amstelveen, Uithoorn en Amstelhoek.

Serious Request
Serious Request is een initiatief van radiozender 3FM, waarbij heel Nederland wordt opgeroepen geld in te zamelen voor een goed doel. Het thema van dit jaar is "oorlogsmoeders": moeders die beschadigd zijn door oorlog of conflicten. Ook binnen de Ronde Venen worden verschillende initiatieven georganiseerd voor deze actie, waaronder dus de deelname van RVP aan Serious Rescue 2011.

Meer informatie
Meer informatie over de actie, maar ook over de exacte route en de overnachtingplaatsen vindt u op www.reddingsbrigade.nl of www.seriousrescue.nl. Bent u geïnteresseerd als sponsor of donateur, dan kunt u mailen naar sr@zdrv.nl of bellen naar 06 220 79 374.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveense Reddingsbrigade naar het Glazen Huis

Zondag 18 december begint de aftrap van de tweede editie van "Serious Rescue", de actie waarbij reddingsbrigades uit heel het land naar het Glazen Huis in Leiden zullen varen. Dit als bijdrage aan 3FM Serious Request. Eenmaal aangekomen zullen de brigadeleden een cheque overhandigen aan de 3FM DJ's voor het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: