Archeologische waarden De Ronde Venen in beeld


Geplaatst op: 15 december 2011

Van het hele grondgebied van De Ronde Venen is nu in kaart gebracht waar archeologische waarden in de bodem zitten en in welke zones verwacht wordt deze waarden aan te treffen. Deze zogeheten archeologische beleidskaart geeft niet alleen inzicht in de cultuurhistorische waarden. Ook is de informatie waardevol voor verplicht archeologisch onderzoek bij bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen.

Sinds de Wet op de archeologische monumentenzorg (september 2007) moet bij het vaststellen van bestemmingsplannen rekening worden gehouden met de in de grond aanwezige, dan wel te verwachten monumenten. Vanwege de beschikbaarheid van de archeologische beleidskaart hoeft nu niet meer bij ieder bestemmingsplan een apart archeologisch onderzoek uitgevoerd te worden. Ook aanvragers van omgevingsvergunningen zijn geholpen met de informatie die de archeologische beleidskaart biedt. Vanwege de beschikbaarheid van de informatie kan gerichter onderzoek verricht worden en worden kosten bespaard.

Daarnaast is de archeologische beleidskaart een waardevol document vanwege de aanwezige cultuurhistorische waarden die nu op publieksvriendelijke wijze inzichtelijk zijn gemaakt.

De beide voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen beschikten over een eigen archeologische kaart. In 2011 is uit beide kaarten de nieuwe archeologische beleidskaart voor het gehele grondgebied van de nieuwe gemeente De Ronde Venen opgesteld.

Op de website van de gemeente De Ronde Venen (www.derondevenen.nl) vindt u de archeologische kaart met aanvullende informatie onder: Over De Ronde Venen, Kunst en Cultuur, Archeologie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Archeologische waarden De Ronde Venen in beeld

Van het hele grondgebied van De Ronde Venen is nu in kaart gebracht waar archeologische waarden in de bodem zitten en in welke zones verwacht wordt deze waarden aan te treffen. Deze zogeheten archeologische beleidskaart geeft niet alleen inzicht in de cultuurhistorische waarden. Ook is de informatie waardevol voor verplicht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: