De Vinken blijft winnen

Geplaatst op: 30 april 2018

Afgelopen zaterdag won het eerste achttal van De Vinken de thuiswedstrijd tegen de mogelijke degradant Triaz. Een sterke eerste helft werd gevolgd door een dito tweede.

In die eerste helft bleek dat Vinken’s aanvoerster Annick Stokhof weer op scherp stond. Maar liefst zes maal liet zij het publiek juichen. Gideon Leeflang, Jerom Stokhof, Lieke Melchers, Dorien Verbruggen en Kelvin Hoogeboom zorgden voor de andere vijf thuisdoelpunten voor rust. Met 11-5 werd de thee opgezocht.
In de tweede helft was er ook weinig te duchten van de Amsterdammers. Weliswaar werd een tussenstand van 14-11 genoteerd, maar uiteindelijk zegevierden de volgelingen van Dirk van der Vliet met een ruime voorsprong: 21-12.
Annick Stokhof maakte er na rust nog twee, dat deden Gideon Leeflang, Rutger Woud en Kelvin Hoogeboom ook. En terwijl Fenne Claassen en Emese Kroon af en toe van plek wisselden pakten Jerom Stokhof en Dorien Verbruggen ook nog een doelpuntje mee.
De concurrent voor de tweede plek, het Linschotense Luno, liet verrassend de punten liggen in Limmen. De Vinken staat nu vijf punten los, maar... de volgende wedstrijd (12 mei) is tegen kampioen Atlantis. Op doelsaldo zijn de Mijdrechtenaren al zeker van het kampioenschap. Zij hebben nog geen enkel punt laten liggen en de verwachting is niet dat zij dit in de laatste drie wedstrijden opeens wel zouden doen.
In die laatste drie wedstrijden moet De Vinken nog een keer winnen (of gelijk spelen) om de tweede plaats vast te houden en in aanmerking te komen voor promotiewedstrijden.

Afgelopen zaterdag won het eerste achttal van De Vinken de thuiswedstrijd tegen de mogelijke degradant Triaz. Een sterke eerste helft werd gevolgd door een dito tweede. In die eerste helft bleek dat Vinken’s aanvoerster Annick Stokhof weer op scherp stond. Maar liefst zes maal liet zij het publiek juichen. Gideon … Lees meer »