Grote brand Nieuwveen brengt politie bij illegale sigarettenfabriek


Geplaatst op: 15 december 2011

Nieuwveen - De FIOD heeft een illegale sigarettenfabriek opgerold in Nieuwveen (Zuid-Holland). Het is pas de tweede keer dat dit in Nederland is gebeurd. Dit kwam uit een onderzoek naar een grote brand anderhalve week geleden aan de Blokland. Bij de actie werden drie verdachten (31, 32 en 35) uit Paraguay opgepakt.

De onderzoeksrechter heeft hen inmiddels in voorarrest laten plaatsen.De opsporingsdienst laat weten dat alle instrumenten om sigaretten te maken in de fabriek in het dorp bij de grens met de provincie Utrecht aanwezig waren. Zo nam de FIOD 10.000 kilo ruwe tabak, machines en verpakkingsmaterialen in beslag. Vermoedelijk waren de nog te maken sigaretten bestemd voor de Britse markt.

Het illegaal op de markt brengen van sigaretten is concurrentievervalsend en verstoort daarom de normale markt. Verder lopen gebruikers een aanzienlijk gevaar, omdat er in deze nagemaakte rookwaren vaak gevaarlijke stoffen zijn verwerkt, stelt de FIOD.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ANP

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote brand Nieuwveen brengt politie bij illegale sigarettenfabriek

Nieuwveen - De FIOD heeft een illegale sigarettenfabriek opgerold in Nieuwveen (Zuid-Holland). Het is pas de tweede keer dat dit in Nederland is gebeurd. Dit kwam uit een onderzoek naar een grote brand anderhalve week geleden aan de Blokland. Bij de actie werden drie verdachten (31, 32 en 35) uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: