001- Uithoorn

D66 en Lijst 8 maken zich zorgen over toekomst kunstonderwijs


Geplaatst op: 13 december 2011

De provincie Utrecht geeft aan zich in te willen blijven zetten op kunst, cultuur- en erfgoededucatie, waarvoor hulde. Maar feitelijk vermindert de provincie haar taken en middelen drastisch en dreigt er in 2013 een bezuiniging van meer dan 40%. Voor de samenwerkende uitvoeringsorganisaties Kunst Centraal (kunst- en cultuureducatie) en Landschap Erfgoed Utrecht (erfgoededucatie) betekent dit ook een bezuiniging van hun budget van meer dan 40%. En dat terwijl 15% bezuiniging op gesubsidieerde instellingen het provinciale uitgangspunt is. Volgens Kiki Hagen, fractievoorzitter van Lijst 8 kan "zo'n grote en snelle bezuiniging nooit opgevangen worden. Niet door Kunst Centraal en niet door anderen."
Eelco Doorn, D66 meent: "Met een terugloop van provinciale middelen voor cultuureducatie van 40%, de bezuinigingen op kunst- en cultuur bij de meeste gemeenten, het verdwijnen van veel gesubsidieerde kunstaanbieders vanaf 2013, de BTW-verhoging op kunst van 6 naar 19% en de toenemende financiële druk op het onderwijs, is geen sprake van een herijking of ombuiging, maar van platleggen." Kiki Hagen vult aan: "En dat terwijl ook in onze gemeente veel basisscholen en heel veel kinderen al jaren met plezier meedoen aan projecten van Kunst Centraal."

"Wij zijn van mening dat kunst en cultuur er toe doen, een pijler is die staat voor beschaving, datgene waaraan wij in belangrijke mate onze betekenis ontlenen en zoiets hoort overgedragen te worden in het onderwijs en men kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.", besluiten Hagen en Doorn in koor!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

D66 en Lijst 8 maken zich zorgen over toekomst kunstonderwijs

De provincie Utrecht geeft aan zich in te willen blijven zetten op kunst, cultuur- en erfgoededucatie, waarvoor hulde. Maar feitelijk vermindert de provincie haar taken en middelen drastisch en dreigt er in 2013 een bezuiniging van meer dan 40%. Voor de samenwerkende uitvoeringsorganisaties Kunst Centraal (kunst- en cultuureducatie) en Landschap … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: