001 -Family

Inloopavonden Bomenplan Hornmeer Aalsmeer goed bezocht


Geplaatst op: 13 december 2011

De bewoners van de Hornmeer konden tijdens drie inloopsessie in het buurthuis van de Hornmeer aangeven wat ze vonden van de plannen van de gemeente.
In overleg met de wijkraad was besloten de plannen per deelgebied te bespreken zodat er voor iedereen tijd genoeg was om vragen te stellen aan de groendeskundigen van de gemeente en van De Meelanden.
In totaal hebben ongeveer 100 mensen gebruik gemaakt van die mogelijkheid en zijn er zo'n 80 schriftelijke op- en aanmerkingen ingediend.

Hoe nu verder?
Op dit moment is de gemeente bezig alle reacties te bundelen en te bestuderen. Het beantwoorden van de reacties zal zoveel mogelijk persoonlijk gebeuren. Sommige bewoners worden gebeld, anderen ontvangen een antwoord (per brief of per mail).

Niet alle verzoeken tot het kappen dan wel niet kappen van bomen kunnen gehonoreerd worden want zoals de heer H. v.d. Kaaden, groendeskundige van de gemeente op de avond zelf al opmerkte. ‘De één wil de boom laten staan en de ander is blij dat dezelfde boom gekapt wordt'. Het is de bedoeling dat in januari de kapvergunningen aangevraagd wordt.
Bomenplan Hornmeer
De groendeskundige van de gemeente heeft de bomen in de Hornmeer bekeken en bestudeerd. Zijn conclusie is dat er ongeveer 100 bomen gekapt moeten worden omdat ze in slechte staat zijn of niet tot ontwikkeling kunnen komen. Daarvoor in de plaats worden er 400 nieuwe bomen geplant.

Het bomenplan is in te zien op de website van de gemeente:
http://www.aalsmeer.nl/Wonen_Wijken_en_Verkeer/Openbare_ruimte/Bomenplan_Hornmeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloopavonden Bomenplan Hornmeer Aalsmeer goed bezocht

De bewoners van de Hornmeer konden tijdens drie inloopsessie in het buurthuis van de Hornmeer aangeven wat ze vonden van de plannen van de gemeente.In overleg met de wijkraad was besloten de plannen per deelgebied te bespreken zodat er voor iedereen tijd genoeg was om vragen te stellen aan de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: