Jongeren Rode Kruis Uithoorn in actie voor Serious Request


Geplaatst op: 13 december 2011

Maar liefst 593 euro is zondag 11 december door het Jongeren Rode Kruis opgehaald op de kerstmarkt in Uithoorn. Dit bedrag is bestemd voor de landelijke Serious Request actie van 3FM en het Rode Kruis. Dit jaar maakt Serious Request zich sterk voor moeders die geraakt zijn door oorlog en conflicten. De 3FM DJ's zitten van 18 tot 24 december in het ‘glazen huis' in Leiden, waar zij non-stop muziek draaien om geld in te zamelen voor deze actie van het Nederlandse Rode Kruis. Mensen kunnen ook zelf een activiteit organiseren om geld in te zamelen, of een plaatje aanvragen op de radio.

Het Jongeren Rode Kruis afdeling Uithoorn en Aalsmeer wilde ook een steentje bijdragen voor het goede doel. Veel bezoekers van de kerstmarkt liepen langs de kraam van het Rode Kruis. Zoals eerder was vermeld, ging de opbrengst naar moeders in oorlogssituaties. Op de markt waren verzorgingspakketjes voor vrouwen te koop, waarvan een deel van de inhoud gesponsord was door winkeliers. Echte krachtpatsers konden onder het motto ‘sla het geweld de wereld uit', proberen of zij een spijker in een klein aantal slagen in een boomstam konden slaan. Als hen dit niet lukte, gaven zij 1 euro voor het goede doel. Ook de mensen die het wel lukte gaven toch een bedrag. Zelfs mevrouw Oudshoorn, de burgemeester van Uithoorn, heeft aan het spel meegedaan.

Bezoekers van de kerstmarkt konden na een donatie ook een envelop trekken en hierbij maakten ze kans op verschillende prijzen. Deze vele prijzen werden door de winkeliers van Uithoorn ter beschikking gesteld. Kinderen konden een kerstbal versieren met stickers en mochten deze ook mee naar huis nemen. Al met al was dit een heel geslaagde dag.

Voor onze komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis Uithoorn en Aalsmeer nog scholieren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij het Jongeren Rode Kruis helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking, of wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet? Mail dan naar rkjongeren@hotmail.com.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongeren Rode Kruis Uithoorn in actie voor Serious Request

Maar liefst 593 euro is zondag 11 december door het Jongeren Rode Kruis opgehaald op de kerstmarkt in Uithoorn. Dit bedrag is bestemd voor de landelijke Serious Request actie van 3FM en het Rode Kruis. Dit jaar maakt Serious Request zich sterk voor moeders die geraakt zijn door oorlog en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: