De Vinken komt net tekort

Geplaatst op: 13 mei 2018

Nadat de Vinkenreserves wel de volle winst wisten te behalen in de derby tegen het tweede achttal van de Mijdrechtse buur, moest het Vinkeveense vlaggenschip uiteindelijk toch buigen voor de suprematie van de kampioensploeg van Atlantis 1. In een boeiend duel bleef De Vinken driekwart van de wedstrijd goed in het spoor, maar in het laatste kwartier zegevierden de gasten toch zonder echt in de problemen te komen: 13-16.

Eerste kwart
De volgelingen van Dirk van der Vliet namen in het eerste kwartier het initiatief. Lepe doelpuntjes van Gideon Leeflang (2x), Dorien Verbruggen, Rutger Woud (2x) en Kelvin Hoogeboom zetten de thuisploeg halverwege de eerste helft op een 6-4 voorsprong. Gedurende de eerste speelhelft bleven beide Rondeveense teams goed aan elkaar gewaagd. Atlantis kwam op 6-6, maar doelpunten van Gideon en Dorien brachten De Vinken nog tweemaal op voorsprong. Vlak voor rust echter namen de bezoekers via de net in het veld gekomen junioor Sander het heft in handen: 8-9 ruststand.

Tweede helft
Ook direct na de rust was Atlantis via youngster Sander, vanaf de stip, trefzeker. Kelvin Hoogeboom en Dorien Verbruggen nivelleerden de stand weer: 10-10. Intussen kwam Emese Kroon in het veld voor Fenne Claassen. Maar na de treffer van Annick Stokhof (11-11) kwam Mijdrecht opnieuw op voorsprong, om die nu niet meer uit handen te geven. Ook het inbrengen van Mark de Haan voor Jerom Stokhof en Jelle Mul voor Gideon Leeflang bracht de thuisploeg geen winst. Atlantis liep weg naar 11-15.
Nog heel even veerde het Vinkeveense publiek op nadat Dorien Verbruggen (met haar vierde treffer op haar verjaardag de dagtopscoorster van De Vinken) en Lieke Melchers het weer ietsje spannender maakten: 13-15. De 13-16 in de laatste minuut maakte aan alle twijfel een einde: met deze winst haalde Atlantis het ongeslagen kampioenschap binnen.

Laatst bewerkt op: 13 mei 2018 01:24

Nadat de Vinkenreserves wel de volle winst wisten te behalen in de derby tegen het tweede achttal van de Mijdrechtse buur, moest het Vinkeveense vlaggenschip uiteindelijk toch buigen voor de suprematie van de kampioensploeg van Atlantis 1. In een boeiend duel bleef De Vinken driekwart van de wedstrijd goed in … Lees meer »