001 - Escaperoom aglemeen

Drukbezochte indoorwedstrijd bij LR & PC Willis


Geplaatst op: 13 december 2011

Op 11 december jl. organiseerde Landelijk Rijvereniging en Ponyclub Willis haar eerste indoor-dressuurwedstrijd van het seizoen. Een ‘indoorwedstrijd' wil zeggen dat de proeven die worden verreden in de binnenmanege plaatsvinden. Het losrijden ofwel de warming-up is dan in de buitenmanege. De wedstrijd was opengesteld voor zowel pony- als paardenruiters.

Voor deze wedstrijd hadden veel Willisruiters zich ingeschreven. Dat was extra leuk, aangezien deze wedstrijd jammer genoeg vorig jaar werd afgelast wegens te slecht weer. De aftrap werd gedaan door de ponyruiters en er werd gestart in de klasse B-dressuur. Op de derde plaats eindigde Rachel ter Brugge met Pandora. Het was haar eerste wedstrijd en het ging heel goed. Ze behaalde 188 punten voor haar B-proef. Het rode lint en de tweede plaats was voor Britt van Zijl met Micky. Ze kreeg 189 punten voor haar proef. Met 192 werd Valerie van de Werff met haar pony Stracciatella eerste. Ze reed een hele nette proef en dat werd beloond met het oranje lint en een mooie beker.

Na de pony's waren de Bixie ruiters aan de beurt. Bij de Bixie-proeven is het gebruikelijk om geen uitslag op te stellen, want meedoen is belangrijker dan winnen. Er is wel een jury die een beoordeling geeft en de jury geeft bij iedere deelnemers nog tips. Na alle proeven kregen Britt van Zijl, Isa Tijsseling, Antoinet Peek, Sam van der Beitel, Rachel van Zwieten, Meina Peek, Lynn Corts en Lynn Peek een mooi Bixie-lint en een snoepprijsje voor het rijden van hun proef.

Na de Bixie-ruitertjes waren de paarden aan de beurt. Ook hier werd weer goed gereden en de punten mochten er daarom weer zijn. Op de derde plaats eindigde Pauline Oudijk met Chicago L. Ze reed een L2 proef en kreeg daarvoor 190 punten. De tweede prijs was voor Damaris Engelschman met Tjeske. Ze stuurde haar Friese paard netjes door de baan en kreeg van de jury 192 punten. De eerste plaats was voor een nieuwe combinatie Wanda van Basten met Antalya. Ze reed met haar witte schimmel een hele nette proef en kreeg 196 punten.

Kortom, een geslaagde dag met veel winstpunten. De volgende wedstrijd zal weer bij Maria Hoeve gehouden worden en wel op zondag 11 maart. Dit wordt een speciale onderlinge wedstrijd waarbij Willisruiters een kür op muziek kunnen rijden. Tevens zal de ‘Oude Hap wedstrijd' dan ook weer worden verreden. Deze wedstrijd is voor Willisaanhangers die 35+ zijn. Dit zijn de ingrediënten voor een nu al leuke wedstrijd. Tot de volgende keer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Drukbezochte indoorwedstrijd bij LR & PC Willis

Op 11 december jl. organiseerde Landelijk Rijvereniging en Ponyclub Willis haar eerste indoor-dressuurwedstrijd van het seizoen. Een ‘indoorwedstrijd' wil zeggen dat de proeven die worden verreden in de binnenmanege plaatsvinden. Het losrijden ofwel de warming-up is dan in de buitenmanege. De wedstrijd was opengesteld voor zowel pony- als paardenruiters. Voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: