Tweede werkvak Baambrugse Zuwe rijklaar


Geplaatst op: 12 december 2011

Werkzaamheden aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen verlopen volgens schema. Mede door het zachte herfstweer kan bouwbedrijf Dura Vermeer voorspoedig doorwerken. Het tweede werkvak is inmiddels rijklaar gemaakt.

Overlast is helaas onvermijdelijk. Omwonenden hebben de afgelopen weken regelmatig extra hinder ondervonden door uitval van nutsvoorzieningen als gas en telefonie. De gemeente doet er alles aan om de verantwoordelijke nutsbedrijven te bewegen problemen snel op te lossen. Zo is er in een vroeg stadium uitgebreid onderzoek gedaan naar de ligging van alle kabels en leidingen. Over de uitvoering vindt structureel overleg plaats met nutsbedrijven. Helaas blijkt in de praktijk dat de kabels en leidingen niet altijd op de door de nutsbedrijven aangegeven locatie worden aangetroffen. Met als gevolg dat soms een kabel en/of leiding ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch wordt beschadigd.

Wethouder Pieter Palm: ‘De reconstructie van de Baambrugse Zuwe is een bijzonder project waar we als gemeente trots op mogen zijn. Er is gekozen voor een duurzame oplossing die de eerste 880 meter van de Baambrugse Zuwe voor minimaal een eeuw tegen verzakking behoedt. Omwonenden zullen tot afronding van de werkzaamheden in september 2012 hinder ondervinden. Een situatie die wij betreuren maar die onvermijdelijk is. Gelukkig is hier in de selectie van de aannemer al rekening mee gehouden. De manier waarop deze omgaat met omwonenden en betrokken partijen was een belangrijk selectiecriterium.'

Gemeentelijk projectleider Rolf Esveld bevestigt dit beeld: ‘Intensief overleg met betrokken partijen en omwonenden is cruciaal voor het slagen van het project. Dat blijkt, afgezien van de irritaties die zijn ontstaan als gevolg van de soms langdurige storingen in de nutsvoorzieningen, uit de vele ontvangen positieve reacties van omwonenden.'

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tweede werkvak Baambrugse Zuwe rijklaar

Werkzaamheden aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen verlopen volgens schema. Mede door het zachte herfstweer kan bouwbedrijf Dura Vermeer voorspoedig doorwerken. Het tweede werkvak is inmiddels rijklaar gemaakt. Overlast is helaas onvermijdelijk. Omwonenden hebben de afgelopen weken regelmatig extra hinder ondervonden door uitval van nutsvoorzieningen als gas en telefonie. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: