Atlantis 1 pakt de dubbel

Geplaatst op: 14 mei 2018

Na het vers behaalde kampioenschap van het zaalseizoen, slechts enkele maandjes geleden, was het afgelopen zaterdag 12 mei alweer feest in Mijdrecht. Het door Walraven gesponsorde Atlantis 1 trok aan het langste eind in de streekderby tegen de Vinken. Maar liefst drie wedstrijden voor het einde van de competitie kan de ploeg zich al kampioen noemen en sleept hierdoor de welverdiende promotie naar de tweede klasse binnen.

Zoals het wel vaker gaat in kampioenswedstrijden… Mooi was het zeker niet. De zenuwen waren duidelijk zichtbaar aan de Atlantiszijde. Waar er de laatste weken in de eerste minuten van de wedstrijd al gehakt werd gemaakt van de tegenstanders, kwam Atlantis deze wedstrijd erg moeilijk op gang. De Vinkeveners namen de leiding, maar Atlantis kon gelukkig wel aan blijven sluiten. Door goals van Sander en Jeroen kwam Atlantis voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong bij een stand van 3-4. Binnen vijf minuten scoorden de Vinken er drie, maar door doelpunten van Lynn en Jeroen werd de stand weer gelijk getrokken naar een 6-6. Hierna stopte de score lange tijd aan beide kanten. Er werd door beide ploegen strak verdedigd! Na 10 minuten kwam er eindelijk een einde aan de stop in de score. Door een vrije bal van Lars, een korte kans van Berry en twee goals van de Vinken bleef het gelijk op gaan tot de 8-8. Vlak voor rust kwam Sander van de Sluijs in de ploeg. Dit jonge talent had slechts enkele schoten nodig voordat hij de korf had gevonden. Zo konden de Mijdrechtenaren toch met een voorsprong de rust in.

In de rust gaven trainers Arjan en Mark de nodige aanwijzingen en het vertrouwen om met een goed gevoel de tweede helft in te gaan. Een persoon, bij wie het niet hoefde te ontbreken aan vertrouwen, was Sander van der Sluijs. Na rust passeerde hij meteen zijn tegenstander en kon afronden door er een strafworp in te leggen. Tot en met de 11-11 (score van Lars) bleef het gelijk, maar hierna gaf Atlantis eindelijk gas. Jeroen, Amy en Sander zorgden voor het eerste echte gaatje in de wedstrijd van vier goals. Er werd knap doorgestreden door de thuisploeg, maar het gat werd niet gedicht. Lars sloot de wedstrijd af met een schot in zette de eindstand van 13-16 op het scorebord.

Er werd gejuicht en het in volle getale meegereisde publiek werd bedankt! Eenmaal in Mijdrecht kon het feest beginnen met een heerlijke barbecue, waarbij maar liefst 80 mensen aanwezig waren. Ook waren er mooie woorden van voorzitter Petra en Maarten. Daarna kon het feest losbarsten met de nodige dansjes en drankjes.

Atlantis 1 bedankt alle supporters, sponsoren en invallers!!! We zien jullie op zaterdag 26 mei om 15.30 voor de thuiswedstrijd tegen Dubbel Zes.

Laatst bewerkt op: 14 mei 2018 11:21

Na het vers behaalde kampioenschap van het zaalseizoen, slechts enkele maandjes geleden, was het afgelopen zaterdag 12 mei alweer feest in Mijdrecht. Het door Walraven gesponsorde Atlantis 1 trok aan het langste eind in de streekderby tegen de Vinken. Maar liefst drie wedstrijden voor het einde van de competitie kan … Lees meer »