Wethouder Schouten verwacht groot succes Repair Café


Geplaatst op: 12 december 2011

Op donderdag 8 december kreeg een stoel nieuwe poten, een houten spiegellijst werd gerestaureerd en de kapotte stofzuiger van wethouder Kees Schouten was snel gemaakt.
Na een proefperiode werd onder toeziend oog van zowel klanten als genodigden het Repair Café De Ronde Venen officieel door de wethouder geopend.

Het Repair Café De Ronde Venen sluit aan bij een landelijk initiatief om de afvalberg te verminderen, kennisoverdracht rond repareren te organiseren en ontmoeting op buurtniveau te stimuleren. ‘Wij zijn er dan trots op nu ook een Repair Café in De Buurtkamer Mijdrecht te hebben' zegt Mieke Telder in haar openingswoord. Ook benadrukt de directeur dat dit soort initiatieven een goede aanvulling zijn op de huidige buurtkamer activiteiten. Naast het feit dat we allemaal te makkelijk teveel weggooien, is het erg leuk te zien hoeveel ouderen graag hun kennis over willen dragen'.

Voor de opzet van het Repair Café in De Buurtkamer Mijdrecht is gekozen vanwege de vrije inloop en gezellige plek. Bewoners uit heel De Ronde Venen kunnen
iedere 2e en 4e donderdag van de maand terecht met hun reparatieklussen. Ze kunnen daar zelf aan de slag met het repareren van hun voorwerp. Reparatiemateriaal is aanwezig maar onderdelen die eventueel vervangen te moeten worden, dienen zelf te worden aangeschaft. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig voor ondersteuning. Er is een open inloop en koffie/thee is gratis.

Het eerstvolgende café is op donderdag 22 december van 14.00 en 16.00 uur in De Buurtkamer Mijdrecht (G. van Aemstelstraat 5).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Schouten verwacht groot succes Repair Café

Op donderdag 8 december kreeg een stoel nieuwe poten, een houten spiegellijst werd gerestaureerd en de kapotte stofzuiger van wethouder Kees Schouten was snel gemaakt. Na een proefperiode werd onder toeziend oog van zowel klanten als genodigden het Repair Café De Ronde Venen officieel door de wethouder geopend. Het Repair … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: