KDO nog een jaar in de twee klasse na knappe overwinning op RKDEO

Geplaatst op: 15 mei 2018

Trainer Raymond de Jong startte tegen RKDEO in een 4-4-2 opstelling, waarbij Jesse Stange en Mathijs van Rijn samen de voorhoede vormden.

Op het goed bespeelbare grasveld in De Kwakel begon KDO scherp aan de wedstrijd. Binnen een minuut wist Jesse Stange al achter de Nootdorpse verdediging te komen, maar kon hij de bal net niet goed genoeg meenemen. RKDEO, nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie, was aan de bal sterk en wisten via corners af en toe gevaar te stichten. In de 16e minuut was er sprake van zo’n gevaarlijke en lage corner van de gasten. Gelukkig kon doelman Jesper Oudshoorn in de korte hoek een achterstand voorkomen. De tactiek met twee spitsen van KDO pakte prima uit tegen RKDEO en resulteerde in diverse kansen voor de Kwakelaars. Zo was Jesse Stange in de 27e minuut dichtbij de 1-0, maar werd zijn schot gestopt door de doelman van de gasten. Vier minuten later claimde Mathijs van Rijn een strafschop toen hij van achteren gehaakt werd in het zestienmetergebied, maar hij kreeg hem niet. In de 34e minuut werd opnieuw Mathijs van Rijn gevaarlijk (na een slimme steekbal van Joeri Stange), maar schoot hij over de keeper heen op de lat.
Uiteindelijk werd de rust toch bereikt met een 0-0 stand en kwam RKDEO er nauwelijks aan te pas in De Kwakel.

In de tweede helft bleef KDO compact spelen en gaf de nummer drie in 2C nauwelijks ruimte om te voetballen. In de 52e minuut kregen de Kwakelaars loon naar werken in de vorm van een openingsdoelpunt. Vanaf het middenveld zette Bart Hoving Mathijs van Rijn vrij voor de Nootdorpse keeper. Van Rijn schoot de bal vervolgens bekwaam met zijn rechterbeen schuin in de lange hoek, 1-0. Vier minuten later had Mathijs van Rijn zijn tweede treffer van de middag ook op zijn schoen in een vergelijkbare situatie als zijn eerste doelpunt. Na een strakke voorzet van Jesse Stange, schoot Van Rijn de bal nu met zijn linkerbeen, echter over. Het was in deze fase wachten op de tweede treffer van KDO, maar zelfs in de 67e minuut ging de bal erop spraakmakende wijze niet in. Vanuit een vrije trap van Joris Kortenhorst kopte allereerst Sven Vlasman op de lat, gevolgd door twee schoten van Mathijs van Rijn die net wel of niet over de doellijn heen gingen. De scheidsrechter besloot om in deze hectische situatie geen doelpunt toe te kennen aan KDO. In de 84e minuut leek Jesse Stange alsnog de 2-0 voor KDO te maken, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege een discutabel buitenspelmoment. Doordat de Kwakelaars de wedstrijd niet definitief wisten te beslissen, liet RKDEO zich in de slotfase steeds meer gelden onder het motto ‘alles of niets’. Ook met tien man (na drie keer gewisseld te hebben viel Sven Vlasman geblesseerd uit), hield KDO met kunst en vliegwerk de 1-0 voorsprong vast.

Door deze knappe overwinning is het nu zeker dat KDO ook volgend seizoen actief zal zijn in de tweede klasse. Als debutant is dit een prima vooruitzicht met nog twee speelrondes voor de boeg.
Aankomende zondag spelen de Kwakelaars namelijk thuis tegen de nummer 13 HVV, welke nog volop strijdt om het ontlopen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud. Op 27 mei speelt KDO vervolgens tegen het sterke VUC, die op deze middag wellicht in eigen huis kampioen kan worden. Ongetwijfeld zullen dit twee boeiende duels gaan worden, het is dan ook zeer aan te raden om te komen kijken!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thomas Stevens (70e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Mathijs van Rijn (80e Bas Kok), Bart Hoving en Jesse Stange (85e Erik Verbruggen).

Nadat KDO twee weken geen competitieverplichtingen had, stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen RKDEO op het programma. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars enigszins geflatteerd met 5-2 in Nootdorp van de huidige nummer drie op de ranglijst. Trainer Raymond de Jong startte tegen RKDEO in een 4-4-2 … Lees meer »