VZOD/FIQAS 2 zet goede reeks voort met zege tegen MIA 4

Geplaatst op: 15 mei 2018

Na een reeks overwinningen stond er deze week een gewaagde tegenstander, MIA uit Amersfoort, op het programma voor het tweede team van VZOD/FIQAS. In de uitwedstrijd kwamen de Kudelstaartse korfballers net te kort en verloren toen met 22-16. Het reserveteam zit nu echter in een goede flow en was van plan dat ook tegen MIA te laten zien.

Onder een heet en fel zonnetje begon de tegenstander scherp aan de wedstrijd. VZOD/FIQAS 2 keek daardoor al snel tegen een 0-2 achterstand aan en kwam de gehele eerste helft niet dichterbij dan één doelpunt verschil. Pas vlak voor het rustsignaal wist VZOD/FIQAS de stand geljk te trekken: 8-8.  Na een tactische vakwissel zag het er in de tweede helft aan de kant van de thuisploeg wat rommelig uit. MIA maakte hier handig gebruik van, waardoor VZOD/FIQAS wederom achter kwam te staan: 8-10. De vakwissel kreeg vervolgens wél het gewenste effect;  de vakken waren beter in evenwicht en werden efficiënter, resulterend in een goede fase voor VZOD/FIQAS. Langzaamaan kwam de thuisploeg dichterbij en de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. VZOD/FIQAS zou deze voorsprong in het laatste kwartier niet meer weggeven en bepaalde de eindstand: 15-12.

Aankomend weekend zijn de korfballers vrij in verband met Pinksteren. Op zaterdag 26 mei zal ZKC’31, zowel het eerste als tweede team, op bezoek komen. VZOD/FIQAS 2 begint haar wedstrijd om 14:00, waarna het eerste om 15:30 aan de beurt is.

Na een reeks overwinningen stond er deze week een gewaagde tegenstander, MIA uit Amersfoort, op het programma voor het tweede team van VZOD/FIQAS. In de uitwedstrijd kwamen de Kudelstaartse korfballers net te kort en verloren toen met 22-16. Het reserveteam zit nu echter in een goede flow en was van … Lees meer »