Praktisch verkeersexamen in Aalsmeer

Praktisch verkeersexamen in Aalsmeer


Geplaatst op: 15 mei 2018

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert gemeente Aalsmeer op 15 en 17 mei het praktisch verkeersexamen in Aalsmeer. Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt het praktijkexamen. Doel hiervan is dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen.

Bij het praktische verkeersexamen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op verschillende punten in het parcours houden vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen, in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. In totaal doen meer dan 450 leerlingen uit Aalsmeer en Kudelstaart dit jaar mee aan het examen. Alle basisscholen in gemeente Aalsmeer doen mee aan het praktisch verkeersexamen.

Wethouder Verkeer Robbert-Jan van Duijn: “Het is heel belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig zijn in het verkeer en dat ook in de praktijk oefenen. Voor de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan is dat zeker belangrijk. De veiligheid van kinderen in het verkeer staat voorop. Dit verkeersexamen draagt daar aan bij.”

Laatst bewerkt op: 15 mei 2018 22:28

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Praktisch verkeersexamen in Aalsmeer

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert gemeente Aalsmeer op 15 en 17 mei het praktisch verkeersexamen in Aalsmeer. Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt het praktijkexamen. Doel hiervan is dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: