VLC

College van B&W bezoekt Intratuin Groencentrum in Aalsmeer


Geplaatst op: 12 december 2011

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer zijn donderdag 8 december op bedrijfsbezoek geweest bij Intratuin Groencentrum in Aalsmeer. In een informatief gesprek vertelde Dico Overeem, directeur van Intratuin Groencentrum in Aalsmeer, hen onder andere over de geschiedenis, werkwijze en toekomst van de onderneming. Daarna volgde een rondleiding door het grote gebouw, van wel 10.000 m² aan de Middenweg in Green Park Aalsmeer. Wethouder Economische zaken Ad Verburg: ‘Het is belangrijk voor onze economie dat zulke bedrijven in Aalsmeer gevestigd zijn.'
In het hoogseizoen gaan er vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week goederen in en uit bij het Intratuin Groencentrum in Aalsmeer. Driekwart van de 58 Intratuin-vestigingen, waarvan vijf in België, krijgen hun producten via het Intratuin Groencentrum Aalsmeer. Met een marktaandeel van 30 procent binnen de tuincentra en 9 procent in de hele tuinbranche mag Intratuin zich in Nederland marktleider noemen. Het is een krachtige koopformule en een sterk merk. Alle Intratuin-vestigingen beslaan tezamen zo'n 464.000 m² ofwel zo'n 93 voetbalvelden. Er werken hier meer dan 3.300 medewerkers, die in totaal zo'n 80.000 verschillende artikelen verkopen aan 12.500.000 klanten. In het Intratuin Groencentrum werken 42 vaste en op drukke dagen in het hoogseizoen tot 50 inhuurkrachten.
De Intratuin-formule bestaat 31 jaar en is een belevenis in elk seizoen. Als tuincentrum en sfeerwinkel maakt Intratuin winkelen voor tuin, huis en balkon tot een inspirerende vrijetijdsbesteding.
Prijs voor beste Merk van Europa
Intratuin heeft op 30 november in Parijs de Graines d'Or in ontvangst mogen nemen, de prijs voor beste Europese Tuinwinkelconcept van 2011. Het is een vakprijs voor Europese tuincentra in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Engeland, België, Spanje, Ierland, Italië en Zwitserland. De Graines d'Or is een erkenning op het gebied van innovatie in het assortiment, winkelconcept en marketing.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College van B&W bezoekt Intratuin Groencentrum in Aalsmeer

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer zijn donderdag 8 december op bedrijfsbezoek geweest bij Intratuin Groencentrum in Aalsmeer. In een informatief gesprek vertelde Dico Overeem, directeur van Intratuin Groencentrum in Aalsmeer, hen onder andere over de geschiedenis, werkwijze en toekomst van de onderneming. Daarna volgde een rondleiding door het grote gebouw, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: