KDO verliest in laatste thuisduel teleurstellend van HVV

Geplaatst op: 21 mei 2018

Na de uitstekende 1-0 thuisoverwinning van vorige week tegen RKDEO, mocht KDO 1 afgelopen zondag opnieuw in eigen huis aantreden. Ditmaal kwam het Haagse HVV op bezoek, die nog volop in strijd is om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. In deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen wilde trainer Raymond de Jong een viertal spelers, welke dit seizoen geen vaste basisplaats hadden, belonen voor hun bijdrage in de afgelopen maanden. Hierdoor begonnen o.a. Peter Onderwater, Max Wessels, Erik Verbruggen en Bas Kok in het basiselftal van KDO. Joeri Stange (weekend weg) en Sven Vlasman (hamstringblessure) waren tegen HVV niet van de partij.

In de beginfase van de wedstrijd ging KDO voortvarend van start tegen de Hagenezen, waar in december jl. met 3-2 van verloren werd. In de 11e minuut leidde dit tot de eerste kans van de wedstrijd via Mathijs van Rijn. Van Rijn was zijn tegenstander te snel af en kon schuin alleen op doel aflopen. Mathijs besloot vervolgens om zelf op doel te schieten en zijn inzet ging rakelings naast de paal. Achteraf had hij de bal beter kunnen voorgeven op Jesse Stange, die de bal voor het intikken had bij de tweede paal. Drie minuten later kwam KDO alsnog op voorsprong tegen HVV. Na een prima actie van Joris Kortenhorst aan de rechterkant, wist hij met een bekeken voorzet Bart Hoving op zijn hoofd te bedienen, die de bal in het doel kopte, 1-0.

Na dit openingsdoelpunt lieten de gasten uit Den Haag zich steeds meer gelden. De Kwakelaars hadden hierbij moeite met de vrije trappen en corners van HVV. In de 27e minuut leidde zo’n spelhervatting tot de gelijkmaker. Nadat Joris Kortenhorst de bal wegkopte vanuit een corner, stond er  een Hagenees op de rand van het zestienmetergebied vrij om de bal in te schieten. Met een knappe volley schoot HVV-er Steens de bal in één keer met de binnenkant van zijn voet in de rechterhoek, 1-1. Vlak hierna mocht Joris Kortenhorst in kansrijke positie aanleggen voor een vrije trap voor KDO. Kortenhorst schoot de bal prachtig in de linkerbovenhoek, alleen wist de doelman van HVV de bal nog weg te tikken. De wedstrijd golfde op en neer en in de 32e minuut mocht KDO opgelucht adem halen toen een doelpunt van HVV werd afgekeurd, vanwege buitenspel. Tien minuten later had Mathijs van Rijn de mogelijkheid om de Kwakelaars op een 2-1 voorsprong te zetten. Op identieke wijze als bij de 1-0 wist Joris Kortenhorst ditmaal Van Rijn op zijn hoofd te bedienen. Van Rijn kopte de bal echter over in plaats van in het doel. Diep in de blessuretijd wist HVV wel te scoren, op vijf meter van het doel was het wederom Steens die een doelpunt maakte, 1-2. Op basis van de kansen die KDO kreeg in de eerste helft, had deze achterstand absoluut niet gehoeven.

Drie minuten na de rust kregen de Kwakelaars de volgende tegenslag te verwerken na balverlies van Max Wessels op het middenveld. Met een perfecte steekbal vanaf het middenveld stond in ene HVV-er Roos schuin voor het doel, die vakkundig de 1-3 binnenschoot. In de loop van de tweede helft was KDO niet bij machten om het tij te doen keren. Joris Kortenhorst was met een vrije trap op de bovenkant van de lat nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Ook niet nadat er drie nieuwe spelers in de 70e minuut in het veld kwamen en er werd overgeschakeld naar het offensieve 3-4-3 systeem.

Kortom, KDO verloor met 1-3 opnieuw van het laag geklasseerde HVV, iets wat toch wel als een deceptie aanvoelde. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars zijn laatste wedstrijd van het seizoen. In Den Haag mag KDO dan aantreden tegen nummer twee VUC, welke nog volop strijd om het kampioenschap. Lijstaanvoerder DSOV heeft op dit moment één punt meer dan de Hagenezen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Max Wessels (70e Menno Lingeman), Roy Verkaik (70e Dennis Pappot), Timo Kas, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens (70e Thijs Plasmeijer),

Bas Kok, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Na de uitstekende 1-0 thuisoverwinning van vorige week tegen RKDEO, mocht KDO 1 afgelopen zondag opnieuw in eigen huis aantreden. Ditmaal kwam het Haagse HVV op bezoek, die nog volop in strijd is om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. In deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen wilde trainer Raymond … Lees meer »