Interclub bij UWTC

Geplaatst op: 22 mei 2018

Bij cat 1-2 stonden 7 jeugdige renners aan de start. Onze jonge Tom Derogee was niet zo fit uit bed gekomen, maar moest mee naar de wedstrijd aangezien zijn beide ouders zouden helpen. Tom besloot toch een rondje te rijden en tot verbazing van zijn moeder reed hij de wedstrijd gewoon uit. In deze groep ontstond een kopgroep van drie renners. Hidde Schagen uit Haarlem, Filippo van Loo uit Amsterdam en Mick Cornelissen uit Maarssen. In de eindfase moest Mick terrein prijsgeven en gingen Hidde en Filippo samen verder. Hidde plaatste een demarrage en Filippo wist weer terug te komen. Na nogmaals een demarrage van Hidde wist hij de wedstrijd te winnen. De tweede plaats voor Filippo en derde Mick. De beker voor de 4e plaats was voor Daan Pouwels uit Overveen, die zich nog maar net optijd bij de inschrijftafel meldde voor de wedstrijd. De vijfde plaats was voor Sascha Kuiper uit Oosterblokker. En Tom werd 7e.

Bij categorie 3-4 een startveld van 13 renners met daarbij de UWTC leden Nees Wahlen, Siem van Smoorenburg en Mette van Leeuwen. Een enkele renners moest hier lossen en verder bleef de groep bij elkaar. Een eindsprint moest hier de winnaars uitwijzen. De winst ging naar Ravi Heidstra uit Amstelveen die hier erg blij mee was. Op de 2e plaats Linus Kwakman uit Bovenkarspel, 3e Nees Wahlen uit de Kwakel, 4e Djai Denneboom uit Ouderkerk a/d Amstel en 5e Zeger Smit uit Hoorn. Siem werd 8e en Mette 11e.

Bij cat 5-6 stond een behoorlijk sterk startveld aan de streep met daarbij voor UWTC Rens Grömmel, Lars Hopman en Mike Derogee. Gelijk na de start gingen 2 Amstel renners volle bak en ontstond er een kopgroep van 4 man, Viego Tijssen, Mike Derogee, Daan Jurriaans en Jesse de Vries. Na enkele rondjes moest Mike Derogee eraf en hij liet zich terug zakken in de achtervolgende groep met daarin zijn clubgenoten Rens en Lars. Ook Daan moest later in de wedstrijd de twee Amstel renners laten gaan. Deze jongens hielden het tempo hoog en wisten alle renners een ronde aan de broek te geven. In de laatste ronde wist Viego op de brug een gaatje te slaan en zo de wedstrijd te winnen voor Jesse de Vries. Derde werd Daan Jurriaans. De strijd om de 4e en 5e plaats was een echt UWTC onderonsje en helaas greep Rens met de 6e plaats net buiten de bekers en bloemen. Voor Lars de 4e plaats en Mike de 5e plaats.

Bij cat 7-nieuwelingen gingen 14 renners van start. Enkele renners moesten uit de groep lossen en de rest van het veld bleef bij elkaar. Negen renners gingen na 28 rondjes op de finish af. De winst was voor Kay vd Hogen uit Volendam, 2e Jelle Boonstra uit Ouderkerk ad Amstel, 3e Wessel Kuiper uit Oosterblokker, 4e Daan Droog uit Leiderdorp en 5e Maup van Gerwen uit Bentveld. De UWTC-ers Danny Plasmeijer en Sven Buskermolen reden prima mee in het peloton en reden naar de 6e en 9e plaats.

Veteranen
De veteranen van de UWTC Leen Blom, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh hebben het afgelopen pinksterweekend volop gekoerst.
Zaterdag 19 mei stonden de renners aan de start in Alphen aan de Rijn. Bij de 69+ ontstond halverwege de wedsrtijd een kopgroep van 8 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. De groep werkte goed samen maar enkele ronden later ontsnapte Hans van Bavel uit Sint Anthonis uit de kopgroep en hij bouwde een ruime voorsprong op en won de wedstrijd. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt voor de tweede plaats en Leen Blom eindigde als 6e. Bij de 60+ ging 2 renners direct na het startschot er vandoor en werkten goed samen zij hielden het peloton op een 30 a 40 seconden en hielden dit tot de finish. De wedstrijd werd gewonnen door Christian Lentz uit Rijswijk voor Henri Spijkers uit Den Haag. John Tromp eindigde als 10e en Piet Rewijk als 20e.

Zondag 20 mei waren de renners afgereisd naar Maassluis om daar te starten. Kort na de start van de 69+ ging John Martin er alleen vandoor en hij werd na 20 minuten ingelopen door een groep van 7 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Met nog 7 ronden te gaan ontsnapte Piet Gruteke uit Rotterdam en hij bouwde een kleine voorsprong op. Met nog 4 ronden te gaan sprongen Hans van Bavel en Guus Zantingh achter hem aan maar wisten hem niet te achterhalen. Guus Zantingh spurtte zich naar en 2e plaats en 3e werd Hans Van Bavel. Leen Blom finishte als 7e. Bij de 60+ vormde zich na 5 ronden een kopgroep van 3 renners onder aanvoering van Hans Lap. De drie namen een ruime voorsprong en werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht, 2e werd Henri Spijkers. John Tromp finishte als 9e.

Districtkampioenschappen
Traditie getrouw worden er op 2e Pinksterdag de districtkampioenschappen verreden. Dit jaar met een kleine wijziging, want dit jaar was de  woonplaats van de renner bepalend waar men moest starten. En zo reden de UWTC renners in N-H, Z-H en Utrecht. Bart de Veer stond om 09.30 uur aan de start in Amersfoort bij het DK Midden Nederland. Ongeveer 25 amateurs starten 1 minuut eerder dan de sportklasse renners. Bart ging volle bak van start, a la dinsdagavondcompetitie, en reed de eerste ronde solo rond. Hierna werd aanval na aanval geplaatst door vooral renners van de Volharding. Bart sprong meerdere malen mee met de ontsnappingen, maar die waren geen van allen succesvol. Tot in de 2e helft van de wedstrijd er 3 renners weg waren. Bart ging mee met enkele achtervolgers en zij wisten aan te sluiten bij de koplopers. Met 8 renners wisten ze de voorsprong vast te houden. In de eindsprint zat Bart wat opgesloten en moest tevreden zijn met de 7e plaats. Bij de elite renners reed Steven Stenekes naar de 14e plaats.  In Amsterdam werd Sven Buskermolen 15e bij de nieuwelingen. En Armando van Bruggen werd in Amsterdam 13e bij de amateurs/sportklasse.
In Hardinxveld/Giessendam reed Danny Plasmeijer met nog 65 andere nieuwelingen zijn DK. Een 4.5 km lang parcours waar hard gereden werd door de jongens. Halverwege de wedstrijd was er nog een valpartij en Danny werd 47e.

Zondag 20 mei is er onder stralende weersomstandigheden een interclub jeugdwedstrijd verreden. Helaas geen hele grote deelnemersvelden (mogelijk vanwege het lange Pinksterweekeinde), maar de kinderen die er waren hebben lekker gekoerst. En daar gaat het om. Bij cat 1-2 stonden 7 jeugdige renners aan de start. Onze jonge Tom Derogee was … Lees meer »