Atlantis 5 vecht zich naar overwinning

Geplaatst op: 12 december 2011

Afgelopen zaterdag pakte het door Roebeson gesponsorde Atlantis 5 in sporthal de Phoenix eindelijk de eerste overwinningspunten van het zaalseizoen door Rapid 5 in een zinderende wedstrijd met 15-13 te verslaan.
Na het teleurstellende verlies van afgelopen week was het Roebeson-team extra gemotiveerd om vandaag de punten in Mijdrecht te houden. Na een goede voorbereiding in het laatste half uur voor de wedstrijd kon de strijd beginnen. De eerste aanval bestond uit Miranda Vousten, Wilma de Vries, Piet van den Akerboom en Sander Schrijvers.

Beide ploegen hadden in het begin moeite om het gat van de korf te vinden, kansen waren er genoeg. Helaas nam Rapid binnen een paar minuten een voorsprong van 0-3. Het tweede aanvalsvak Anouk Röling, Gwenda Kooistra, Ad Schrijvers en Wim Meints knokte hard voor een doelpunt, wat uiteindelijk de stand op 1-3 bracht door een afstandsschot van Wim. Door een onnodige fout die een strafworp voor Rapid opleverde en een schot van een dame van Rapid, keek Atlantis tien minuten voor rust tegen een 1-5 achterstand aan en leek het debacle van vorige week zich te herhalen. Ad benutte een verdiende strafworp en bracht de stand op 2-5.
Joeri Keevel kwam in het veld voor Ad en Jenny Mos voor Miranda. Atlantis leek de hoop op te geven nadat drie afstandsschoten van Rapid de korf vonden en de achterstand op 2-8 bracht. Net voor rust wist Joeri hier met een mooi schot nog 3-8 van te maken. Met deze stand werd de rust ingegaan.

Het was verbazingwekkend hoe het team tegen deze achterstand aankeek, want iedereen had het positieve gevoel dat deze wedstrijd te winnen was. Er werd duidelijk afgesproken om vooral voor het afstandsschot te gaan, want Rapid moest het niet van hun lengte hebben. Zelf speelden zij ook alleen maar op het afstandsschot, dus door meer druk te geven bij het verdedigen en vooral goed te communiceren moest het zeker gaan lukken. Direct na rust wist een heer van Rapid toch direct te scoren met een afstandsschot, maar toen kwam de vechtlust in Atlantis naar boven. Piet scoorde de 4-9 met een afstandsschot en Wilma de 5-9 met een doorloopbal. Ondanks het veel betere verdedigen ten opzichte van de eerste helft kwam Rapid toch op 5-10 en toen kwam de inhaalslag. Afstandsschoten van Joeri en Wilma brachten de stand nog op een verschil van 3 punten. Ad kwam weer in het veld voor Wim en Miranda voor Wilma. Ook reserve Stef Vermolen mocht de laatste 20 minuten meedoen voor Piet. Stef bekroonde zijn invalbeurt met de eerste bal die hij in handen kreeg middels een mooi afstandsschot in de korf te prikken. Ook Ad en Gwenda vonden het gat van de korf met mooie afstandsschoten en brachten de stand op 10-10. Atlantis had de achterstand van 2-8 omgebogen naar een gelijkspel van 10-10 een prestatie op zich, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Rapid nam weer de leiding met 10-11 wat direct beantwoord werd met een doorloopbal van Stef 11-11. Weer kwam Rapid één doelpunt voor. Dit keer bracht Joeri de stand weer gelijk met een mooi schot. Door een fout van het verdedigende damesduo kreeg Rapid een strafworp, welke benut werd waardoor de Haarlemmers weer voor kwamen te staan. Een voorsprong die direct werd afgestraft door Miranda met een mooi doelpunt nadat zij de bal onder de korf had afgevangen.

Het geloof in een goede afloop gaf het Roebesonteam vleugels. Afstandsschoten van Joeri en Anouk brachten het team met nog een paar minuten te spelen op de klok op een 15-13 voorsprong. Dit mocht niet meer uit handen gegeven worden. Irritatie alom en paniekerig korfbal bij de tegenpartij. Door de rust te bewaren in de aanval werd de wedstrijd op een mooie manier uitgespeeld en was de eerste overwinning in de zaal een feit. Na drie keer verlies op rij, met iedere keer het gevoel dat het niet nodig was geweest, was dit een zeer welkome eindstand van deze wedstrijd. Dit bewijst dat het team op de goede weg is en dat er zeker nog meer punten gehaald kunnen worden.
Volgende week zaterdag 17 december speelt Atlantis 5 direct na de wedstrijd van Atlantis 1 om 17.50 uur in sporthal de Phoenix tegen Top 8. Een wedstrijd waar zeker weer kansen liggen voor Atlantis.

Afgelopen zaterdag pakte het door Roebeson gesponsorde Atlantis 5 in sporthal de Phoenix eindelijk de eerste overwinningspunten van het zaalseizoen door Rapid 5 in een zinderende wedstrijd met 15-13 te verslaan.Na het teleurstellende verlies van afgelopen week was het Roebeson-team extra gemotiveerd om vandaag de punten in Mijdrecht te houden. … Lees meer »