VLC

Atlantis A2 ontvangt, maar geeft ook


Geplaatst op: 12 december 2011

Zaterdag 10 December jongstleden heeft het door Scheenaart & Hassing Rioolservice bv gesponsorde Atlantis A2 haar zegereeks voortgezet met een ruime overwinning op het Wijde Wormerse WWSV A1. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een 7-15 eindstand in het voordeel van Atlantis.

Het tweede A-jeugd team van de Mijdrechtse korfbalvereniging, spelend in de derde klasse, ging vol goede moed richting Purmerend. Coach Chantal Poolman kon niet mee, maar ze had een uitstekende vervanger gevonden; Auke van der Zijden was bereid om met het team mee te gaan. WWSV stond met nul punten onderaan, terwijl Atlantis met acht punten de ranglijst aanvoerde.
Atlantis begon redelijk fel aan de wedstrijd. Al snel stond de 0-1 op het scorebord door middel van een mooi doorloopbal van Willemijn Schouten, geholpen door haar vakgenoten Robina van Senten, Matthijs Blokland en Robin van 't Schip. Laatstgenoemde zorgde met een doelpunt voor de vakwissel via een mooie wegtrekbal. Nu mocht het andere vak, met Iris Facee Schaeffer, Eva Haspels, Kariem Khalifa en Timo Jongerling, het proberen in de aanval en ook dat lukte al vrij snel. Met een mooi afstandschot maakte Iris de 0-3. WWSV had hier een antwoord op en zorgde voor de 1-3. Zo ging het de hele eerste helft af en aan en stond de ruststand van 4-7 op het bord.

In de rust werd het team verteld om zo veel mogelijk haar eigen spel te spelen. Speel voor elkaar en niet voor jezelf. Bewaar je rust en hou het vertrouwen erin. Hou de eer aan jezelf! Met die gedachte gingen de spelers weer de bühne op. Matthijs maakt plaats voor Niels van Oudenallen en de geblesseerde Robina werd gewisseld voor Lusanne Meints.

Nu pas begon de stoomtrein van Atlantis echt te werken. Er werden maarliefst zes doelpunten achter elkaar werden gemaakt door het overheersende Atlantis team. Met een tussenstand van 4-13 kwam de zege steeds dichter in zicht en dat was te zien aan de aandacht van het team. Die verslapte namelijk en dat was de kans voor WWSV. Zij scoorden drie doelpunten achter elkaar en kwamen daarmee iets dichterbij. Lusanne vond dat genoeg en scoorde respectievelijk de 7-14 en de 7-15. Het eindsignaal was daar en de wedstrijd was afgelopen. Met nog een klein opstootje na het fluitsignaal liet Atlantis, zoals afgesproken, de eer aan zichzelf en vertrok weer richting Mijdrecht. Het team kon trots zijn op haar inzet en prestatie. De vele meegereisde supporters werden bedankt voor hun steun en inzet. Aankomende zaterdag 17 december speelt Atlantis A2 weer een thuiswedstrijd, namelijk om 13.10 uur tegen Triaz A1 in Sporthal De Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht. Triaz heeft de derde plaats in het bezit, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Doelpunten werden deze week gemaakt door: Willemijn (3x), Timo (3x), Robin (3x), Lusanne (3x), Robina (1x), Iris (1x) & Kariem (1x)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A2 ontvangt, maar geeft ook

Zaterdag 10 December jongstleden heeft het door Scheenaart & Hassing Rioolservice bv gesponsorde Atlantis A2 haar zegereeks voortgezet met een ruime overwinning op het Wijde Wormerse WWSV A1. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een 7-15 eindstand in het voordeel van Atlantis. Het tweede A-jeugd team van de Mijdrechtse korfbalvereniging, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: