De Baat (2e)

Toernooi voor miniteams Atalante


Geplaatst op: 12 december 2011

Het toernooi werd begonnen met niveau 4. Op dit niveau spelen de meeste teams van Atalante; de Toppers, de Ministars, de Megamini's en de Long Ladies.

Atalante Toppers (Claudia, Chanel, Noa, Roos, Leonie, Lucia)

De meiden spelen in de hoogste poule op niveau 4 en moesten het zonder Chanel doen die verhinderd was. De eerste wedstrijd tegen Hoofddorp verliep voorspoedig. Ze zaten lekker in het spel. Er werd goed geserveerd en ze gingen ook goed naar de bal. Een mooie winstpartij. Daarna volgde de partij tegen Martinus uit Amstelveen. Deze tegenstander was wat groter en bleek ook een pittige tegenstander. Hoewel de Vinkeveense formatie erg dichtbij kwam konden ze toch niet de winst naar zich toetrekken. De laatste wedstrijd was tegen een jongensformatie uit Haarlem. Atalante speelde weer een erg solide spel, terwijl de tegenstanders slordige fouten maakten. De laatste wedstrijd werd ook weer met ruime cijfers gewonnen. Een mooie tweede plek als resultaat.

Atalante Ministars (Fay, Talitha, Valerie, Nikki, Isabel)
De Ministars kwamen uit in de D-poule deze minidag. Ze staan erom bekend heel goed te starten en ook deze keer maakten ze een fantastische start tegen VCH. Mooie passes en goed geserveerd. Ze wonnen beide sets overtuigend. De tweede wedstrijd was tegen een ander team van VCH. Daar hadden ze wat meer moeite mee, maar ze boden toch heel goed tegenstand. De wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Als laatste tegen de zwakste tegenstander in de serie, maar het was helaas ook de minste wedstrijd van de Ministars. De energie leek een beetje op. Deze wedstrijd werd verloren. Maar doordat een van de VCH teams buiten mededinging meedeed zijn de meiden toch mooi 1e geworden!! En zullen volgende keer weer uitkomen in de C-poule!

Atalante Megamini's (Mark, Lisanne, Maaike, Anouk, Judith)
Dit jonge fanatieke team speelt al even in de B-poule en weet daar steeds in de middenmoot mee te draaien. De eerste wedstrijd op het programma was tegen Martinus. In deze wedstrijd was Atalante duidelijk de sterkste. Er werd erg makkelijk gewonnen. Daarna volgde de streekderby tegen Unitas uit Mijdrecht. Vorige keer werd er nog van verloren, maar deze keer heeft Atalante dat recht gezet.
Ze hadden in de tweede set wel even een dip, maar dat werd gelukkig op tijd bijgedraaid. Beide sets gewonnen, er waren zelfs aardig wat mooie smashes en ook een puike bovenhandse serveerbal van Mark. De laatste wedstrijd is net als bij de Ministars altijd de moeilijkste pot. De energie lijkt dan meestal verspeeld te zijn. En deze laatste wedstrijd was juist tegen het team dat ook twee wedstrijden had gewonnen, VVO uit Ouderkerk. Atalante bood in de eerste set nog veel tegenstand, deze werd nipt door VVO gewonnen. Maar in de tweede set was de koek op en werd ruim verloren. Desondanks was een mooie tweede plek het resultaat.

Atalante Long Ladies (Eva, Jade, Rosalie, Annefloor)

In de E-poule komen we de Long Ladies tegen. Het nieuwe team wat al snel op elkaar is ingespeeld. De eerste partij was tegen VHZ uit Nieuw Vennep, niet moeilijk het werd eigenlijk een "walk-over" werd voor de Ladies. Het was een warming-up voor de tweede partij tegen het andere team van VHZ. Dit team boodt duidelijk meer tegenstand. Het werd in beide sets spannend, maar mede door mooi geplaatste ballen van Rosalie en Annefloor konden ze beide sets net winnen.
De laatste wedstrijd was tegen de sterkste tegenstander uit Haarlem. Ondanks een sterke pass van Eva konden ze de eerste set niet winnen. Maar dit verlies werd in de tweede set recht gezet. Precies voor de zoemer wist Jade nog mooi twee punten te scoren met haar serve en de winst binnen te halen. Een hele mooie eerste plek waardoor ze een poule omhoog gaan de volgende minidag.

In de middag kwam het hoogste niveau 6 aan bod met de Volleyknallers (voorheen Muppets) en ook niveau 2 met de jongste spelers de Kanjers en Heroes.

Atalante Volleyknallers (Juriaan, Ivar, Marc, Jaco, Kimo, Stefan)

Het hoogste team van de Atalante mini's moest vorig keer een stapje terug doen. Zij kwamen dit keer weer uit in de B-poule op niveau 6. Doel was om weer terug te komen in het allerhoogste niveau in onze regio, wel moesten ze het stellen zonder Kimo.
De eerste partij was tegen de Hoofddorpse formatie VCH. Er werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer in 3-en gespeeld en gesmasht. Ook werd er veelvuldig mooi bovenhands geserveerd! Het zag er mooi uit en Atalante was ook wel de betere partij. De eerste set werd mooi gewonnen. De tweede werd nipt verloren, doordat een paar smashes net uit gingen. Ook de tweede wedstrijd had Atalante weer het betere spel. Maar ook hier werd er gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd, tegen de nummer twee van die dag werden de puntjes op de i gezet! Een mooie overwinning, waarmee de Volleyknallers de eerste plek hebben bemachtigd. En nu weer terug mogen naar de allerhoogste poule in de regio!

Atalante Heroes (Cayden, Sander, Sander, Alyssa, Daan)
Het jongste team speelde de eerste partij tegen Spaarnestad, waarbij het team nog even warm moest draaien. Het vorige toernooi werd nog gelijk gespeeld, maar deze keer moesten ze de meerdere erkennen in de Haarlemse formatie. Daarna volgde de wedstrijd tegen SAS uit Uithoorn. De Heroes waren inmiddels warm gedraaid. Er werd goed gevangen en Cayden liet ook nog een pass-vangbal zien, waarmee alle speelsters weer terug mochten het veld in! Met een gewonnen set en een gelijkspel wisten ze deze partij te winnen. De laatste partij was een Atalante-onderonsje. Omdat de Kanjers een speelster misten deze laatste wedstrijd deed Alyssa van de Heroes mee met de Atalante Kanjers. In deze Atalante-derby moesten ze de meerdere erkennen in de net iets oudere Kanjers.

Kanjers (Nathalie, Isa, Tessa, Zoëy)
De Atalante Kanjers speelden in Ouderkerk een zeer sterk toernooi. De eerste partij was tegen een nieuw team, de VHZ Cheeta's. Het was duidelijk dat de Atalante Kanjers wat meer ervaring hadden opgedaan in de eerste twee toernooien. Met goed vang- en gooiwerk werd er makkelijk gewonnen. Daarna stond een wat meer ervaren Spaarnestad op het programma. Maar ook deze wedstrijd speelden de Kanjers een mooi en solide spel. Met een gewonnen set en een gelijk spel wisten de dames ook deze wedstrijd te winnen. Als laatste de Vinkeveense derby tegen mede trainingsgenootjes, de Atalante Heroes. Tessa moest helaas weg, maar gelukkig kregen de meiden Alyssa (van de Heroes) erbij. De Kanjers speelden net iets meer solide dan de Heroes en wonnen ook deze partij en eindigden daarmee op een hele mooie eerste plek!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toernooi voor miniteams Atalante

Het toernooi werd begonnen met niveau 4. Op dit niveau spelen de meeste teams van Atalante; de Toppers, de Ministars, de Megamini's en de Long Ladies. Atalante Toppers (Claudia, Chanel, Noa, Roos, Leonie, Lucia)De meiden spelen in de hoogste poule op niveau 4 en moesten het zonder Chanel doen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: