UWTC lid Guus Zantingh behaald derde overwinning van dit seizoen

Geplaatst op: 28 mei 2018

Zondag 27 mei zijn de UWTC wielrenners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh naar de Bollenstreek geweest om in Lisse veteranen wedstrijden te rijden. Na het startsein bij de 69+ werd er door een aantal renners volop gedemarreerd vooral door Gerard Albrink, maar niemand kon aan het peloton ontsnappen. Het draaide uit op een massasprint en hierbij was Guus Zantingh uit Mijdrecht de snelste, 2e werd Cees Verdouw uit Driebruggen en 3e Piet Gruteke uit Rotterdam. Leen Blom finishte als 8e. Bij de 60+ ontstond even voor half koers een kopgroep van 5 renners onder aanvoering van Henri Spijkers en zij bouwden een ruime voorsprong op en wisten deze te behouden tot de finish. De wedstrijd werd gewonnen door Willen Hus uit Voorburg, 2e werd Martin Pruijsers uit Rotterdam en 3e Henri Spijkers uit Den Haag. John Tromp eindigde als 8e.

Joop van Nimwegen klassement
Donderdag 24 mei is de 6e wedstrijd voor het Joop van Nimwegen klassement gereden en John Tomp is daar 3e geworden. Na 20 minuten koers reden 4 renners weg uit peloton, namelijk Ron Pfaffen (leider in het klassement) Hans Lap, John Tromp en Arjan Goudsbloem, die in eindspurt, 1,2,3 en 4 werden. In de eindspurt van het peloton pakte Arie Blomberg de 5e plaats. Op dit moment staat John Tromp 4e in het klassement.

Vereniging van het jaar
Helaas is UWTC geen provincie winnaar geworden in de verkiezing van het jaar. Wij bedanken iedereen die op ons gestemd heeft en feliciteren provinciewinnaar Racing Club Zaandam.

Ronde van Nes ad Amstel
Vrijdagavond 25 mei stond Nes ad Amstel weer in het teken van de ronde. Een parcours van 12 km lengte met start/finish in het pittoreske Nes. Vier categorieën starten 1 minuut na elkaar, amateurs, sportklasse, nieuwelingen en dames. Voor UWTC maar 2 deelnemers in deze grote startvelden. Bart de Veer bij de amateurs en Sven Buskermolen bij de nieuwelingen. Sven moest 3 rondes rijden en hij zat er lekker bij in het peloton. In de eindsprint reed hij naar de 20e plaats.
Bij de amateurs was een kopgroep van 5-6 man ontsnapt. Toen de bel voor de vijfde en laatste ronde luidde ging het peloton vol in de achtervolging. Voor het publiek in Nes dus lang afwachten wat er in die laatste 12 km's zou gebeuren. Het werd dus een massasprint en Bart eindigde als 6e.

Ronde van Kortenhoef
Na 30 jaar stond op zondag 27 mei de ronde van Kortenhoef weer eens op het programma. Reden 30 jaar geleden oa de profrenners (na de Tour de France) hun rondjes in Kortenhoef. In 2018 mochten de jeugd, sportklasse/masters 40+ en elite/beloften/amateurs van start in Kortenhoef. Mooi weer zorgde voor behoorlijk wat publiek langs het parcours. Voor UWTC deed Bart de Veer mee en zijn groep mocht ruim 75 km's wedstrijd afleggen. Het 3-ronde klassement zorgde bij de derde sprint voor een kleine voorsprong van een aantal renners. Na enkele rondes wisten nog enkele renners de oversteek te maken en ontstond een kopgroep van 13 man. Gestaag bouwde zij een mooie voorsprong op. Totdat de jury de koers moest stilleggen aangezien de brandweer een oproep had gekregen en het parcours moest kruisen. Na deze korte onderbreking mochten de kopgroep weer met voorsprong vertrekken en moest het peloton met Bart weer in de achtervolging. Even leek het of het peloton wat dichterbij de kopgroep kon komen, maar uiteindelijk werd de voorsprong van de kopgroep steeds groter. In de eindfase van de wedstrijd brak ook de kopgroep in stukken. En waren er uit het peloton weer twee groepjes weggesprongen. Bart reed naar de 16e plaats.

Zondag 27 mei zijn de UWTC wielrenners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh naar de Bollenstreek geweest om in Lisse veteranen wedstrijden te rijden. Na het startsein bij de 69+ werd er door een aantal renners volop gedemarreerd vooral door Gerard Albrink, maar niemand kon aan het peloton ontsnappen. … Lees meer »