KDO ontneemt VUC de titel in 2C na knappe zege in Den Haag

Geplaatst op: 29 mei 2018

Na de teleurstellende 1-3 nederlaag van vorige week tegen HVV, stond voor KDO afgelopen zondag de veelbelovende uitwedstrijd tegen VUC op het programma. In Den Haag kon de thuisploeg deze middag kampioen worden als zij wisten te winnen en lijstaanvoerder DSOV punten zou morgen tegen DOSR. Eerder dit seizoen wonnen de Hagenezen ruim en verdiend met 0-4 in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong startte tegen VUC in zijn sterkst mogelijke opstelling. Hierbij kon hij helaas niet beschikken over de geblesseerden Jesse Stange en Sven Vlasman. Dit resulteerde o.a. in een basisplaats voor de fitte Jim Klijn en een positie voorin voor de multifunctionele Joris Kortenhorst.

In Den Haag waren de Kwakelaars duidelijk niet van plan om VUC de overwinning cadeau te geven.
In de laatste wedstrijd van het seizoen was er maar één missie: ‘VUC van de titel afhouden’.  Dit strijdplan werd ook al snel duidelijk in de beginfase van de wedstrijd. In een 4-4-2 opstelling had KDO de overhand, wat in de 24e minuut leidde tot een terechte voorsprong. Joris Kortenhorst, die samen met Mathijs van Rijn de voorhoede vormde deze middag, liep slim achter een bal aan die anders achter zou zijn gegaan. Op één meter van de achterlijn schoot Joris de bal vervolgens op verrassende wijze over de doelman van VUC heen in de kruising, 0-1. Dit openingsdoelpunt leek de Hagenezen wakker te schudden, want twee minuten later was de gelijkmaker een feit. Op schitterende wijze wist de aanvallende middenvelder van de thuisploeg, Richard Versteden, de bal in één keer op zijn pantoffel binnen te schieten, 1-1. Gelukkig liet KDO zich na deze domper niet van de wijs brengen en bleef het geconcentreerd en passievol strijden voor een goed resultaat. In de laatste vijf minuten voor de rust leidde dit tot vier Kwakelse kansen. Bart Hoving, Mathijs van Rijn (schot tegen keeper aan) en Joris Kortenhorst (kopbal) waren dichtbij de 1-2, maar wisten niet te scoren. Uiteindelijk werd KDO geholpen door de Haagse verdediger Tellis. Na een strakke voorzet van Mathijs van Rijn kreeg de VUC-speler de bal op zijn knie, waardoor hij in het eigen doel belandde, 1-2. Met deze spraakmakende tussenstand gingen beide ploegen even later rusten. Ondertussen stond DSOV met 0-1 voor tegen DOSR, waardoor de titelkansen van VUC steeds verder afnamen.

In de tweede helft kwam Joris Kortenhorst in de 47e minuut alleen voor het doel te staan, zijn schot werd echter nog net geblokt door VUC. De thuisploeg, met twee verse krachten binnen de lijnen, deed er alles aan om het tij te doen keren. In de 55e minuut wist VUC op gelijke hoogte te komen na een hard schot van één van de invallers Wessel van Vliet, 2-2. De Haagse titelkandidaat voerde het tempo verder op, terwijl KDO bleef loeren op haar kansen en ruimte in de omschakeling. Nadat een kopbal van Bart Hoving net over ging in de 64e minuut, kregen de Kwakelaars één minuut later een strafschop na een handsbal van de ongelukkig spelende VUC-verdediger Tellis. Mathijs van Rijn, die de bal tegen zijn hand schoot, ging achter de bal staan en zorgde voor de 2-3 voor KDO.

VUC was na dit doelpunt duidelijk van slag en uitte hun ongenoegen richting elkaar en de scheidsrechter. Met nog vijfentwintig minuten te gaan moest de thuisploeg met één man minder verder, nadat de nummer veertien twee keer in korte tijd geel kreeg. VUC gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef gevaar stichten voor het Kwakelse doel. Jesper Oudshoorn hield lang stand, maar moest in de 75e minuut toch buigen, nadat Wessel van Vliet zijn tweede doelpunt van de middag wist te maken, 3-3. Heel Den Haag kon in de 80e minuut haar geluk niet op, toen VUC wel erg makkelijk een strafschop kreeg toegewezen. DSOV stond nog maar met 0-1 voor, terwijl VUC nu op voorspong kon komen. Zou het deze middag toch nog feest worden op Het Kleine Loo? Jesper Oudshoorn wilde absoluut niet meehelpen aan deze festiviteiten, want de betrouwbare sluitpost van KDO wist de strafschop fraai te keren, zodat het 3-3 bleef. Even later bracht trainer Raymond de Jong Bas Kok en Dennis Pappot in het veld, wat direct resulteerde in het hoogtepunt van deze middag.

Na een schitterende steekbal van Bas Kok op zijn ‘bankmaatje’ nam Dennis Pappot de bal op zijn borst aan. Met een prachtige volley schoot Dennis de bal vervolgens hoog in de korte hoek, waardoor KDO op een 3-4 voorsprong kwam. VUC werd hierna steeds geïrriteerder, waardoor o.a. Mathijs van Rijn een forse ellenboog kreeg te voorduren en hiermee een gebroken tand opliep. Met veel strijd en passie wisten de Kwakelaars de 3-4 overwinning over de streep te trekken en werd het erg stil in Den Haag. DSOV speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk tegen DOSR, waardoor VUC dus met winst op KDO de kampioen in 2C had geweest…

Dankzij deze knappe prestatie kan KDO terugkijken op een degelijk, maar toch ook wisselend seizoen als debutant in de tweede klasse. Met 35 punten zijn de Kwakelaars als negende geëindigd in 2C. Hoogtepunten van het seizoen waren o.a. de overwinningen op VUC, TAC’90 en ROAC. Dieptepunten waren de twee nederlagen tegen zowel Pancratius als laagvlieger HVV. De details over de invulling van de selectie voor volgend seizoen zullen op korte termijn bekend gaan worden.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits (46e Erik Verbruggen), Jim Klijn (80e Bas Kok), Thomas Stevens (80e Dennis Pappot), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joris Kortenhorst.

Na de teleurstellende 1-3 nederlaag van vorige week tegen HVV, stond voor KDO afgelopen zondag de veelbelovende uitwedstrijd tegen VUC op het programma. In Den Haag kon de thuisploeg deze middag kampioen worden als zij wisten te winnen en lijstaanvoerder DSOV punten zou morgen tegen DOSR. Eerder dit seizoen wonnen … Lees meer »