Machteloos Argon ten onder

Geplaatst op: 12 december 2011

De eerste helft liet een gelijk opgaand beeld zien, waarbij VVSB weliswaar iets makkelijker combineerde maar toch ook niet echt in staat bleek de Mijdrechtse defensie, waarin Ferdy Vrede zijn debuut maakte als centrale verdediger, voor onoplosbare problemen te plaatsen. In het eerste half uur waren er aan beide zijden dan ook geen doelgevaarlijke momenten te zien. Het was dan ook niet bepaald verrassend, dat de openingstreffer uit een standaardsituatie kwam, in dit geval een hoekschop voor VVSB van de linkerkant. De bal werd indraaiend scherp in de doelmond geplaatst en daar slaagde Michael van Laere er op de doellijn (!) in de bal voor de handen van doelman Maxime Singels over de lijn te koppen, 0-1. Een treffer, die normaal gesproken niet zou mogen vallen, maar het gebeurde dus wel. Enkele minuten voor rust was het wederom een voorzet van de linkerkant, die de bal in het bezit bracht van van Laere. Een kapbeweging bracht hem alle tijd om de bal voor zijn goede voet te leggen en met een schot in de bovenhoek werd de ruststand op 0-2 bepaald.
Wat beide ploegen na rust onder het kunstlicht op de Mijdrechtse mat lieten zien, kon de toeschouwers maar zelden boeien. VVSB hoefde niet meer en wachtte rustig af, waar Argon volkomen machteloos was in aanvallend opzicht. Doelman Heemskerk hoefde geen enkele maal te vrezen voor een tegentreffer, uitsluitend bij een voorzet van Samir Jebbar die net over het hoofd van Brayton Biekman ging was er sprake van een doelkans. Omdat VVSB zoals gezegd niet meer echt de aanval zocht viel er dus erg weinig te genieten, zodat voor de toeschouwers het laatste fluitsignaal als een verademing klonk.
De ploegen in de Topklasse hebben nu tot 22 januari de tijd om de wonden te helen en de pijntjes weg te werken, iets wat gezien de vele afwezigen ook voor Argon zeker een prettige zaak zal zijn. Bij de hervatting van de competitie zal de ploeg, ijs en weder dienende, aan moeten treden bij FC Hilversum, ook al een ploeg die in de gevarenzone bivakkeert.

In een regelrecht degradatieduel heeft Argon verloren van VVSB en daarmee gaat de ploeg op plaats 15 de winterstop in. De bezoekers kwamen in het laatste kwartier voor rust op een 2-0 voorsprong en deze kwam na de doelwisseling geen moment meer echt in gevaar.De eerste helft liet een gelijk … Lees meer »