KDO 1 speelt met 2-2 gelijk tegen De Meer

Geplaatst op: 12 december 2011

Na de prima 2-0 overwinning van vorige week op Portugal Amsterdam, speelde het eerste vandaag uit in Amsterdam tegen De Meer. Dit betekende de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop voor de Kwakelaars. Midweeks werd er na goed overleg besloten om het contract met hoofdtrainer Raymond de Jong met één jaar te verlengen. Een beslissing waar vele Kwakelaars volledig achter staan, vanwege de positieve voetbal ontwikkeling in de selectie.

In de voorbereiding op de wedstrijd tegen De Meer kende KDO echter diverse personele problemen. Bart-Jan van der Jagt en Ferdi Rademakers waren een weekend weg. Daarnaast was doelman Peter Onderwater op zaterdagavond geblesseerd geraakt aan zijn wreef tijdens het Quakeltoernooi en was Mathijs van Rijn te laat voor de wedstrijdbespreking. Dit alles resulteerde in basisplaatsen voor onder andere keeper Kevin ten Brink, Rick Kruit, Guido van Egmond en Doron Borger.

De Meer, dat al haar veertien punten in eigen huis wist te behalen, is een aardig team dat probeert te voetballen. Qua veldspel waren de Amsterdammers in de eerste helft iets beter dan KDO. Bovenop alle bovenstaande afwezigen, moest Patrick Schijff na een kwartier spelen de wedstrijd staken vanwege een verrekking in zijn bovenbeen, Timo Kas was zijn logische vervanger. In de 25e minuut leek de Meer op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd. Vijf minuten later kon aanvaller Rick Kruit alleen op de doelman van De Meer aflopen, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 38e minuut moest trainer Raymond de Jong voor de tweede keer een wissel toepassen, want Guido van Egmond had teveel last van zijn rug om verder te spelen, Frank Hogerwerf kwam voor hem in de ploeg.
In de 40e minuut zorgde een diepe bal voor grote onrust achterin bij KDO, tot overmaat van ramp kwam de bal op de bovenarm van een Kwakelse verdediger, waardoor De Meer een penalty kreeg en die ook benutte, 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de eerste tien minuten van de tweede helft golfde de wedstrijd op en neer. In de 52e minuut wist Rick Kruit door te breken aan de linkerkant. Met zijn prima voorzet wist hij Joeri Stange te bereiken die de gelijkmaker kon binnenschieten, 1-1. Een minuut later kreeg De Meer een vrije trap en uit de kluts wisten de Amsterdammers de 2-1 te maken. In de 54e minuut was het vervolgens Joeri Stange die vanaf de linkerkant ruimte kreeg en Sven Vlasman in kansrijke positie wist te brengen. Sven won het individuele duel van zijn tegenstander en schoot de 2-2 binnen.

Met de 2-2 tussenstand werd de wedstrijd een aantal minuten later gestaakt in verband met een ontspoorde supporter van De Meer die zijn ongenoegen op onfatsoenlijke manier uitte richting de scheidsrechter. Nadat de supporter van het complex werd verwijderd, kon de wedstrijd vervolgd worden.

In het vervolg van de tweede helft kreeg KDO nog diverse mogelijkheden om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Joeri Stange kon in de 80e minuut alleen op de keeper af gaan en
in blessuretijd kopte Sven Vlasman in zeer kansrijke positie naast. Tot slot was het in de allerlaatste minuut Rick Kruit die de bovenkant van de lat raakte. Helaas werd er niet meer gescoord door de Kwakelaars, waardoor er een 2-2 eindstand op het scorebord bleef staan.

Door dit gelijkspel staat KDO op een vierde plaats voor het ingaan van de winterstop.
De doelstelling voor de competitiehelft is nog minimaal één plaats stijgen om zolang mogelijk mee te blijven doen om een nacompetitieplaats.

KDO 2 maakt na rust gehakt van Sloterdijk
Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen RKDES, speelde het tweede vandaag thuis tegen laagvlieger Sloterdijk 2. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars zeer geflatteerd met maar liefst 5-1. KDO was er dus alles aangelegen om in de thuiswedstrijd orde op zaken te brengen.

In de eerste helft was KDO de beter voetballende ploeg en kwam na twintig minuten verdiend op voorsprong via Jochem Kok. Rob Rewijk wist Jochem vrij voor het doel te zetten en Kok kon eenvoudig de 1-0 binnenschieten. Na deze voorsprong leek KDO gas terug te nemen, waardoor Sloterdijk zo waar in de wedstrijd kon komen. In de 35e minuut kreeg KDO een penalty tegen nadat er matig werd verdedigd achterin bij de Kwakelaars. De spits van Sloterdijk schoot vanaf elf meter koelbloedig de 1-1 tegen de touwen.

In de tweede helft had KDO duidelijk de opdracht van trainer Richard van Dijk meegekregen om zo snel mogelijk afstand te nemen van de Amsterdammers. Na vijftig seconden spelen was het Martin Bax die vanaf de rechterkant de doelman van Sloterdijk compleet verraste en de 2-1 in de korte hoek maakte. Vijf minuten later was het Fabian van der Hulst die op aangeven van Paul Hogerwerf de 3-1 vanaf de linkerkant binnen wist te schieten. Niet veel later was het invaller Elton Shehu die de wedstrijd definitief besliste door de 4-1 te maken.
In het verdere verloop van de wedstrijd was het verweer van Sloterdijk helemaal teniet gedaan en kon KDO uitlopen na een uiteindelijke megascore van 10-1. De overige doelpuntenmakers waren: Martin Bax (2x), Elton Shehu (2x), Roy Klijn en Paul Hogerwerf.

Door deze comfortabele overwinning op Sloterdijk staat KDO voor het ingaan van de winterstop op de derde plaats van de ranglijst. Door het verrassende 1-1 gelijkspel van koploper NFC/Brommer is het verschil terug gebracht tot drie punten. Hopelijk kan het tweede na de winterstop zolang mogelijk meedoen om het kampioenschap, want dat is echt wat de Kwakelaars willen!

Na de prima 2-0 overwinning van vorige week op Portugal Amsterdam, speelde het eerste vandaag uit in Amsterdam tegen De Meer. Dit betekende de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop voor de Kwakelaars. Midweeks werd er na goed overleg besloten om het contract met hoofdtrainer Raymond de Jong met één jaar … Lees meer »