De Vinken A1 blijft ongeslagen

Geplaatst op: 11 december 2011

Voor de junioren van De Vinken stond de hele week al het in het teken van de naderende wedstrijd tegen het zeer sterke Blauw Wit A2 uit Amsterdam. Deze ploeg is al heel lang ongeslagen en een plaaggeest voor De Vinken. Blauw Wit is tot nu toe nog oppermachtig geweest in hun veld- en zaalwedstrijden, er werd nog niet verloren.

In de voorbespreking werd nog even gewezen op de snelle heren en goed spelende dames. De coaches Marcel Sint-Nicolaas en Ellen Stokhof wezen hun junioren erop om vooral de eigen tegenstander in de gaten houden en goed naar elkaar te roepen. Oud Bestuurslid en oud speler van De Vinken 1, Rinus Pothuizen, doneerde een korfbalbal aan De Vinken A1. Ook beloofde hij een drankje als De Vinken A1 zou gaan winnen van Blauw wit A1.

De Vinkenaanval bestond uit Mark de Haan, Johan Huizinga, Annick Stokhof en Eva Hemelaar. De verdediging bestond uit Jelle Mul (spelend met een blessure), Pascal Hoogeboom, Emese Kroon en Nelly Huizinga.

Snelle opening
De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen de bal er al aan De Vinkenkant in lag: 1-0. Een afstandsschot van Johan Huizinga doorboorde al direct de kunststof korf. Maar Blauw Wit liet zich niet van de wijs brengen en antwoordde meteen, door 1-1 te scoren. Blauw Wit A2 was flink gevaarlijk door haar snelle mensen en kon dan ook simpel uitlopen naar 1-3.
Toch kregen de Vinkeveners steeds meer grip op de tegenstanders en een prima uitgespeelde aanval leverde een score op uit een doorloopbal van Mark de Haan: 2-3. De Vinkenaanvallen werden geduldig uitgespeeld en er werd goed gekeken wat de beste kansen waren. Johan Huizinga stond op een verre afstand en twijfelde wat hij moest doen, afspelen of toch schieten. Op aangeven van de coach koos Huizinga voor het laatste met 3-3 als gevolg. Een kansje van Emese Kroon en de stand was 4-3. Het Vinkenspel was wat te gehaast, vele ballen gingen mis, maar het was ook de verdienste van Blauw Wit dat weinig ruimte gaf om te kunnen korfballen. In de laatste tien minuten voor rust ging het wat beter. Het was opnieuw Emese Kroon die scoorde en een mooie 5-3 ruststand verzorgde.

Koplopers
De tweede helft begon voor De Vinken uitstekend: twee afstandsschoten van Annick Stokhof tilden de stand van 5-3 naar 7-3. Ook Blauw Wit ging wat meer aanzetten en bij de Amsterdammers gingen de afstandsschoten er nu ook in: 7-4. De Vinken A1 bleef geduldig spelen. Pascal Hoogeboom schoot van afstand raak 8-4. Blauw Wit maakte de wedstrijd weer spannend door keurig terug te knokken naar 8-7. De wedstrijd lag weer open. Jelle Mul gaf De Vinken wat lucht door de 9-7 te scoren. En Vinkeveen dacht de zege binnen te hebben, zeker nadat Mark de Haan van afstand scoorde: 10-7.
Maar Blauw Wit gaf het niet op en de bezoekers kwamen in rap tempo teug tot 10-10. Er gebeurde nog van alles in deze wedstrijd en de spanning was te snijden. Op 1 minuut 40 voor het einde kreeg De Vinken een strafworp mee, deze werd net benut door Mark de Haan, hetgeen de hardwerkende Vinkeveners een zeer verdiende zege opleverde. Volgende week wacht de eveneens nog ongeslagen medekoploper Apollo A1.

Op de foto v.l.n.r. staand: Nelly Huizinga, Nicky Kroon, Annick Stokhof, Eva Hemelaar, Emese Kroon en ellen Stokhof. V.l.n.r. gehurkt: Johan Huizinga, Jelle Mul, Pascal Hoogeboom, Mark de Haan en Marcel Sintnicolaas.

Voor de junioren van De Vinken stond de hele week al het in het teken van de naderende wedstrijd tegen het zeer sterke Blauw Wit A2 uit Amsterdam. Deze ploeg is al heel lang ongeslagen en een plaaggeest voor De Vinken. Blauw Wit is tot nu toe nog oppermachtig geweest … Lees meer »