De Vinken 4 ook voorjaarskampioen

Geplaatst op: 3 juni 2018

Onder leiding van scheidsrechter Gideon Leeflang kwam de thuisploeg wat stroef uit de startblokken. De Vinken speelde met aanvoerster Ria Bos, Reni Lommers, Johan Huizinga en Clemens Verlaan met de zon in de rug in de aanval; de Vinkendefensie bestond uit Henriette en Demi van der Linden, Patrick Mur en Frans van der Leeden. De reservebank was gevuld met Miranda Smids en Johan Kroon. Mariska Boellaard, Peter van der Leeden en Kees Leeflang ontbraken door blessures.

Reflex mocht in de beginfase tweemaal op voorsprong komen. Johan Huizinga nivelleerde vanaf de stip de 0-1 en Patrick Mur scoorde uit de rebound de 2-2. Daarna kwam de thuisploeg op stoom. Clemens Verlaan knalde op zijn eigen wijze van heel ver de bal door het gele plastic. Ria Bos kreeg een stip mee, die Johan Huizinga keurig verzilverde. Jet van der Linden maakte van afstand 5-2 en vlak voor rust bepaalde Reni Lommers met een bekeken kansje onder de korf de ruststand op 6-3.

Net als in de najaarscompetitie lag De Vinken 4 dus op kampioenskoers. In de tweede helft kwamen de reserves in de ploeg. Clemens Verlaan herhaalde zijn kunststukje kort na rust, hetgeen ook Jet vd Linden deed. Daarna ging het snel… Binnen een minuut was het 8-4, 9-4 door Johan Huizinga, 10-4 door Ria Bos, 10-5 en 11-5 door een fraai benutte vrije bal van Demi vd Linden. Op 11-6 schoot Johan Huizinga alle Woerdense hoop aan flarden. Het verschil zou ondanks regelmatig tegenscoren door Reflex zes doelpunten blijven. 13-7 was voor Patrick Mur, 14-8 een benutte vrije bal van Johan Kroon en Henriette vd Linden bekroonde haar optreden met opnieuw een afstandstreffer, hetgeen de eindstand op 15-9 bracht.

Door dit resultaat was de laatste wedstrijd van zaterdag jl. tegen Madjoe om des keizers baard. Maar ook deze wedstrijd werd in Rijnsburg na een 7-5 ruststand met 9-12 door de ongeslagen kampioenen gewonnen.

Afgelopen donderdagavond speelde het vierde seniorenteam van KV De Vinken een inhaalwedstrijd tegen het Woerdense Reflex. Bij winst zouden de Vinkeveners de kampioensvlag kunnen hijsen. Op de bewuste zwoele zomeravond was er voor de Vinkeveense korfballers geen vuiltje aan de lucht. Onder leiding van scheidsrechter Gideon Leeflang kwam de thuisploeg … Lees meer »